hétfő, 28 január 2013 21:08

Tegnapi utolsó VEF-ről tudok beszámolni

Írta:
Tegnapi utolsó VEF-ről tudok beszámolni, a többi 3 mar kiment a fejemből. :) Össznépi magyar repülés, 6 puma és 2 dongó pilótával. Ellenfeleink között a 7IAP, a RAF74, a 3GIAP és az FB tagjait üdvözölhettük. :) Elején volt egy kis galiba, mert a hostnak nem tetszett, hogy mi 9-en vagyunk (12 hely volt mindkét oldalon), Shadow feláldozta magát és kilepett.

Feladatunk saját földi egységek védelme volt az ellenséges repülő tankoktól. A Mahgar vezette első rajjal úgy 4000 méterig emelkedünk, a célterület elérésekor jobbra 3 óránál látunk meg pár gépet. Közelebb érve kiderül, hogy Migek. Nem fordulózunk, a Migek ebben jobbak. Rácsapás, majd vissza a magasba. Sajnos Punyek elég hamar áldozatul esik, talán észre sem vette hogy mögötte vannak. Viks két sorozattal elintézte. Mahgar elkap egy vadászt, majd valamilyen okból lezuhan (lelőtték vagy lezuhant, már nem tudom). A géppárok már teljesen felbomlottak, ettől függetlenül szerencsésen védtük egymást, Mahgaron kívül tőlünk más nem esett le. MMaister épp Viksel veszi fel a harcot, a közelben ólálkodom én is, párszor levakarjuk egymás mögül híres rosszakarónkat. MMaister kifogy, csak rácsapásokkal tud operálni, rám marad a feladat. Viks a sérült Miggel is nagyon jól manőverezik, jön belőle az üzemanyag, van rajta néhány lyuk de meg mindig szépen repüli a gépet, én is kapok néhány találatot de semmi vészes. Valószínű már neki is csak a kis kaliber maradt. :) Ő nem tud emelkedni, én nem megyek le. :) Több perces acsarkodás után hazafele veszi az irányt, mi a nyomában.

Már a reptér felett üldözöm amikor MMaister higgadt hangja szol a rádióban, válljak le róla, nem érdemes tovább üldözni. A parancsnoki utasítás megteszi hatását, üzemanyag maradék piros lámpával békésen hazafelé veszem az irányt, MMaister előttem porol. Az üzemanyagmérő lassan elgörbül a nullán, amikor a reptér közelébe érek. Túl gyors vagyok, levett gázzal iskolakör. Fékszárny ki, futó ki. Jön az üzenet, futómű sérült. Visszahúzom, ne törjem a gépet. Szép finoman érintem a kifutót, elgörbül a légcsavar, kicsit megemelem, belépem balra, puhán földéterek. Viks elismerően köszöni meg a harcot, ha ketten nem is tudtuk elkapni, jól megizzasztottuk hazafelé. :)

Missziót vesztettük, mert teljesen lekötöttek a vadászok. Két Il-2 lezuhant, egy másik álló motorral hasraszállt.

ui.: A pökhendi host által vezetett Il-2 gépet egy tank lövése találta el, kinyírta magát. Pedig egy kitüntetés volt feldobva, annak aki lelövi. :)