hétfő, 28 január 2013 21:09

A feladat egy vonat likvidálása volt

Írta: VO101_MMaister
A legutolsó VEF küldetést mesélném el. A feladat egy vonat likvidálása volt. Német részről G2-esek, oroszról Yak1B-k voltak a masinák. Az orosz oldal igen impozáns volt, felvonult az =FB= és a 7IAP legjava, ViKs és kis barátai. Sajnos egyedül voltam 101-es, így hozzácsapódtam régi barátaimhoz az LLv24-esekhez.

A mi schwarmunk feladata volt a vadászok lekötése. 6000 m-en érkeztünk meg a bevetési légtérbe. A vezérgépem sajnos kiesett a játékból, így egyedül maradtam. Nemsokára 3000 m-en beindult a mulatság. Nem siettem lefelé, inkább kivártam és felmértem a helyzetet. Mivel igen jó orosz pilóták voltak az ellenfelek és a Yak nagyon jól fordul, úgy döntöttem nem pazarlom el a messzererm előnyét, a remek Daimler motort. Figyeltem és lesben álltam. Amint kedvező pozícióban találtam egy Jakabot, azonnal rávetettem magam, tüzeltem és felhúztam vissza a biztonságos magasba. Egy Jak kiszúrt magának és követni próbált. Nem ijedtem meg, felrántottam a gépet és átesésig emelkedtem. Egy loop után pont szembekerültem vele, azonban mivel neki már nem volt sebessége nem tudott célozni. Én annál inkább. Egy sorozat verte végig a bal szárnyát. Vissza azonnal felfelé. Újból rácsaptam, ezúttal a Pilótafülkét kaptam el. A Yak a hátára fordult és meredeken lezuhant. Így végezte be =FB=Kgach, Viks kacsmarekje.

Mivel lőszerem rengeteg volt és üzemanyag is akadt, maradtam még egy kicsit. Tovább kerestem felülről az alkalmas prédát, akár egy magányos sas. Nemsokára rá is akadtam. Egy Yak próbált emelkedni egy Messzer után. Tökéletes célpont. Lassú, egyenesen emelkedik és el van foglalva az ellenfelével. Azonnal rázuhantam és egy jól ülő sorozat letépte a jobb szárnyát. Pörögve zuhant az édes anyaföldig. Ő volt szegény 7IAP_ANTI, úgy esett le, azt sem tudta honnan jött az áldás. Mivel ekkorra már pirosan égett az üzemanyagjelző lámpa, hazafelé fordítottam a jó öreg gusztávomat és simán landoltam otthon.

Végre egy Happy End. :)