hétfő, 28 január 2013 21:07

Ezúttal Menyust kísérte BlackVoid

Írta: VO101_Mahgar
Tegnap is mentünk VEF-et. Ezúttal Menyust kísérte BlackVoid, engem pedig Yosser kísért. A G-2-ket elfoglalták a németek, így mi F-4-el mentünk. Feladat: légtér védelme, várható Pe-2-es kötelékek bombatámadásának megakadályozása.

Felszállunk, majd laza kötelékben emelkedünk 4000 méterre. Ismerve a mostani front állását megint Leninsk-ből jönnek majd a gépek, azaz Sztálingrádtól keletre eső reptérből. Így mi a kijelölt légtértől mintegy 15 Km-re keletre "letáborozunk" és pásztázzuk az eget. Mintegy negyedóra múlva megjelennek az első gépek méghozzá Kobrák! De szinte egy időben megjelennek a Pe-k is. Én ráadom a full kakaót a gépre, majd felhúzom, hogy körülnézzek. Rádión a többiek jelzik, hogy mennek a bombázókra. Én viszont rátapadok egy kobrára (=FPS=Gagarin), mely éppen egy messzert üldöz. Rövid géppuska sorozat, hogy megijedjen és már válik is le a messzerről. Ő leborít, én felhúzom a gépet. Szemmel tartom de ő is engem, mert látva fölényemet felhőbe bújik. Elég sokáig fordulózunk, de mindig úgy, hogy a magassági fölényemet tartom. Közben egyre keletebbre húzódunk, aminek nem éppen örülök. Egy-egy rácsapásnál el-el kapom, de inkább csak géppuskával lövöm, hogy csak tuti helyzetben lőjék nagy kalibert. Egyik rácsapásnál azonban sikerül úgy elkapnom, hogy szürke olajcsíkot húzzon maga után. Ezután már felhőbe is nehezen tud elbújni! De igen messze keveredünk a célterülettől.

Már kezdem azt hinni, hogy simán megvan, amikor egyszer csak teljesen váratlan helyen jön ki a felhőből ráadásul vadul tüzel felém! Igen félelmetes látvány a kobra, mikor minden fegyveréből ontja a tüzet. Szembe repül velem így jobbra, majd azonnal balra rántom a botot, hogy kerüljem a lövedékeket. De pechem volt, pont elkaptam egyet(!) közülük és mit ad Isten, pont a mocimba. Már én is húzom a füstöt. Szemmel láthatóan a fickó kezdi elbízni magát, mert olyan manővereket csinál, amiket még gyenge mocival is simán követek. Majd elköveti a végzetes hibát: felhúzza a gépet. Már messziről helyezkedem, hogy pont akkor kapjam el, mikor az emelkedő tetején átbillen a gép és az egész testét a revimben látom. Alig nyomom meg a tüz gombot és már szakad a szárny. A pilóta ugrik én meg haza veszem az irányt. A többiek sikeresen támadták a bombázókat. Menyus 3 bombázót, Yosser egy bombázót meg egy vadászt szedett le. BlackVoid-ról nem érkeztek sűrűn az üzenetek, de azt hiszem elkapta egy faroklövész, csakúgy mint Menyust, de ő még ki tudott ugrani...

Igencsak reménykedek a DB mocim erejében, de nagyon messze van az a reptér. Kb. 1500 méterig emelkedem, majd 350-360km/h-val megyek hazafelé miközben finoman süllyedek. A motor már nagyon köhécsel, de még van olajnyomás .Hatszáz méter a magasságom, mikor meglátom a repteret! Hátha mégis sikerül. Sebességem stabil, de a magasság látja ennek a kárát. Már vagy 1.5 km-re vagyok mikor hirtelen leáll a motor! Na jön a vitorlázás. Magasságom már csak 500, de sebességem még elégnek tűnik: 310-320km/h. Egészen a földig megyek majd beállok a kifutó irányába, amihez nem sokat kell korrigálni. Már vészesen kezd csökkenni a sebesség, mikor 100 méterre vagyok a kifutótól. Sebesség 180, 170, fékszárny, futó ki, majd puhán rá az enyhén havas pályára. Elég magányos kis harc volt ez nekem, de lényeg, hogy Blue Won (hála Menyuséknak!) :)

Talán ma is lesz valami móka. :)