csütörtök, 25 augusztus 2011 12:00

v. Michna György nyug. rep. őrnaggyal készült interjú

Írta:
Ez egy tavalyi felvétel, de én csak most szereztem tudomást róla. 2010. augusztus 25-én volt egy megemlékezés Segesdi katonai emlékműnél, ott volt Michna Gyuri bá is. Itt egy rövid interjú látható vele.

kedd, 16 augusztus 2011 12:00

Repülő szabályzat

Írta:
Két újabb füzet került fel a pumaszállás tan- és gép-könyv letöltések közé, a háborúban kiadott repülő szabályzat IV. és V. fejezete. Az első egy teljes értékű repülő tankönyv, aerodinamika, gyakorlati repülés témakörben, amibe repbiztonsági előírásokat és különleges esetekben végre-hajtandó teendőket is beleírtak.
Az idei Puma Air Rallyin mondta Sminyu, hogy készült vele egy hosszabb interjú, amit az interneten rákeresve lehet elolvasni.
vasárnap, 08 május 2005 23:00

2005. május 6-8. - I. Puma Air Rally

Írta:
Az írás az I. Puma Rally 2005. május 6 és 8. közötti eseményeit írja le. Sajnos 2007. szeptember 19-én elhunyt Hegedűs "Gege" Ernő a rally főszervezője, egykori MiG-29 pilóta, a jelenkori Puma század volt parancsnoka. Az Ő emlékének szeretném ajánlani az élménybeszámolót.

Első nap:

Az előzetes programnak megfelelően a budaörsi repülőtéren a megnyitó előtt futott össze a Virtuális Pumák lelkes csapata. Rendezői minőségünkben neki is láttunk a teendőknek, összeállítottuk a VIP csomagokat (útvonaltérkép, "A Pumák története" c. könyv, póló). Egyelőre más dolgunk nem lévén, a regisztráció körül tébláboltunk, végigsétáltunk a hangáron és megcsodáltuk az összes gépet. Csapatunk hamarosan kiegészült 59th_Putyinnal, akivel végig jól kijöttünk. Közben folyamatosan érkeztek a résztvevők gépeiken, megérkeztek a veteránok, elkezdődött a hivatalos program. Hegedűs "Gege" Ernő nyitóbeszédét a katonazenekar zárta, majd a briefing után a pilóták életre keltették gépeiket.
hétfő, 30 május 2011 12:00

Ultrapack 3.0

Írta:
A Cliffs of Dover megjelenése után sem kell a régi jó Il-2 Sturmovikot sem temetni, mi sem jobb bizonyíték erre, hogy egy újabb hatalmas kiegészítő csomag érkezett az il2-höz, melynek végleges verziója kb. egy hónap múlva lesz elérhető. Már letölthető viszont az Ultrapack 3.0 RC verzió. Ezt nem szabad az UP2.1-re telepíteni, csak tiszta Il-2 4.10.1 verzióra! A mellékelt linken található az install menete is (Gyik: Il-2 verziók).
hétfő, 30 május 2011 11:10

Buzogány Lajos zászlós

Írta:
Lukács Géza küldött nekünk egy írást, melyben nagybátyja, Buzogány Lajos zászlós életrajzát foglalta össze. A dokumentumot ezúton is köszönjük, az oldalon elérhető a Puma pilóta életrajzok között.
hétfő, 30 május 2011 11:00

Fénykép kiegészítés

Írta:
Ács Zsuzsanna (Madách Imre Városi Könyvtár Helytörténeti Gyűjteménye - Balassagyarmat) jelezte nekünk, hogy a 2008.12.10-én Balassagyarmaton rendezett emléktábla avatáson a legutolsó képen ismeretlennek jelölt személy Juhász László, aki v. Málnássy Ferencet Messerschmitt-re képezte át. A kiigazítást köszönjük, a fényképaláírást javítottam.
szerda, 15 december 2010 09:00

vitéz Horváth Gyula szds.

Írta:
Kaptam nemrég egy e-mailt, amiben megkeresett Sziklai Zoltán, aki Füredi Szárnyak címen könyvet ír a Füredi repülésről. Ő közvetítésével kaptunk egy fényképet, ami az 1984-ben Budapesten elhunyt vitéz Horváth Gyula századosról készült. A fényképet az elhunyt lánya bocsájtotta rendelkezésre, ezt ezúton köszönjük neki is...
kedd, 30 november 2010 09:00

Meghívó - Forgószárnyak Bűvöletében

Írta:
A www.harcihelikopter.hu kiállítást rendez a magyar katonai repülés történe- téből, melyet 2010. Dec. 10-én 12:00 órai kezdettel a veszprémi Táncsis Mihály szakközép- iskola és kollégiumban lehet megtekinteni. Helyszín: Veszprém, Eötvös Károly utca 1. "B" épület Táncsis terem. Klikk a képre.
Az ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázis ünnepséget rendez 2010. október 1.-én 10 órakor, a 2.vh-ban eltűnt Horváth György hadnagy hazaszállítása alkalmából.