hétfő, 12 november 2007 15:30

LLv26_Pihi Magyarországon

Írta:
Pár hete vendégül láttam egy finn bajtársunkat itt Héregen. A Lentolaivue 26 parancsokhelyettese LLv26_Pihi, becsületes nevén Jari Valkkynen látogatott hazánkba. Sajnos az osztályból csak én értem rá találkozni vele. Tatabányán találkoztunk, elhoztam Héregre, és körbevittem az üzemben. Azután egy tarjáni vendégő teraszáról ebéd közben, megnéztük a szüreti felvonulást. Felmentünk a turulhoz, megmutattam a "csodálatos" kilátást Tatabányára. Egy kellemes délutánt töltöttünk együtt, rengeteget beszélgettünk. Nagyon sajnálta, hogy nem tudott időben szólni, szeretett volna több virtuális pilótával is találkozni, de azt ígérte, jövőre is jön Magyarországra, mert nagyon tetszett neki.
vasárnap, 11 november 2007 17:30

Air Force War - Smolensk

Írta:
Lvov a szovjet légierő győzelmével végződött, így az Air Force War -on új térkép kezdődött, Smolensk, 1941, Szovjetúnió. A hivatalos 'planeset' listát [itt] találjátok, a fronttérkép is maradt a szokásos helyen, [itt]. A gépeket elnézve, az előző térképhez képest itt szintén nincs változás.
szombat, 10 november 2007 19:00

VO101_Karvaly

Írta:
Új tagot köszönthetünk a VO101 soraiban, Rónai "Karvaly" Norbert személyében, akinek felvételi kérelmét elfogadva, tegnapi naptól a 101. "Puma" Vadászosztály teljes jogú tagja lett. A Zongora századba került Hadnagyi rendfokozattal, "repülőgép vezető" beosztásba. Üdv a csapatban!
szombat, 10 november 2007 19:00

NFTC pilótatoborzás - IL-2

Írta:
A debreceni toborzóirodában 2007. október 30-31-én került megrendezésre a "Légi harcok Magyarország felett" elnevezésű NATO pilótaképzési programot népszerűsítő toborzórendezvény. A rendezvényen volt IL-2 verseny, amin VO101_Pistu is indult, és megnyert :) A versenyen kívül más programok is színesítették a két napot, mint például: Vitéz Szentiványi János és Kálmánczhey László nyugállományú alezredesek visszaemlékezése a 2.vh.-ra és az azt követő évekre. Fényképes beszámolóval még adósak vagyunk, ha kapunk képeket, itt közölni fogjuk. Gratulálnuk Pistunak és a többi nyertesnek is...
szerda, 31 október 2007 18:30

Air Force War - Lvov

Írta:
Kurland döntetlen lett, így az Air Force War -on új térkép kezdődött, 1941, Lvov, Lengyelország. A hivatalos 'planeset' listát itt találjátok, a fronttérkép is maradt a szokásos helyen, itt. A gépeket elnézve, az előző térképhez képest nincs változás. Repüljünk sokat!
szerda, 24 október 2007 12:30

Fórum

Írta:
Úgy tűnik, hogy sikerült életet lehelni a fórumba, sajnos az eddigi hozzászólások, regisztrációk elvesztek.
csütörtök, 14 október 2010 16:00

Multimédia/Videók online menüpont

Írta:
Youtube és más video megosztó oldalakról belinkelt filmek is felkerültek (felkerülhetnek) az oldalra, a Multimédia / Videók online menüpont alatt. A fórum weblap fejlesztése topikban lehet ajánlatokat írni, az oda betett linkeket folyamatosan beillesztem a weblapba.
szerda, 10 október 2007 01:30

Molnár 'TB' Tibi egyedül-repülése Gripenen

Írta:
Örömmel tudatjuk, hogy Molnár 'TB' Tibi a svédországi kiképzése során, 2007 Október 3.-án sikeres egyedül-repülést végzett Gripenen, amit ma megismételt. Beszámolója szerint a mai repülés izgalmasabbra sikerült, határértéken való repülések, 9 G-s fordulók, felszállásból 10000-re 55 másodperc alatt emelkedés, utánégetős fordulók, és hasonló nyalánkságok. Van még pár kötelék felszállása, meg szóló repülés, hangsebesség fölötti műrepülés, és az átképzése hamarosan befejeződik. Gratulálunk, és további jó leszállásokat kívánunk! Képek:
csütörtök, 04 október 2007 19:30

MKHL

Írta:
Az Air Force War adminja kijavította az elírást a Magyar Királyi Honvéd Légierő századnévben, viszont a pilóták nem kerültek át automatikusan a javított századba. Ezért kérünk mindenkit, hogy az MHKL-ből lépjen ki, és a felvételi procedúrát végezze el megint, ezúttal az MKHL-be. A kellemetlenségekért elnézést kérünk. A pilóták egyéni statisztikája nem veszett el. Az MKHL statisztikája itt érhető el.
szombat, 22 szeptember 2007 19:30

Air Force War II

Írta:
Elindult az Air Force War II. felvonása. Popeye MKHL néven regisztrált egy össznépi magyar századot, ahová minden magyar pilóta kérheti a felvételét (akár századtagok valahol, akár magányos pilóták). Ez a kezdeményezés megpróbálja egy csapatba összehozni az online wart repülő magyarok egyre fogyó táborát (jelenleg 1/3, =GT=, V.4, VO101 tagokkal). A regisztráció természetesen nem jár a HL előtag megváltoztatásával, és az MKHL vezetői sem lesznek a belépett pilóták "elöljárói". A századok megőrzik önállóságukat, mindössze az online war-ban lévő statisztikán lesz összesítve a Magyar Királyi Honvéd Légierő teljesítménye. Az AW2 weblapja itt érhető el, az MKHL adatlapja itt. Új lehetőség (Popeye ötletét elfogadták az adminok), hogy többek közt már a magyar rendfokozati jelzések is (Tom rajzai) beállíthatók, a registration menüpont, edit pilot alatt.