vasárnap, 23 december 2007 21:00

Karácsony 2007

Írta:
Minden kedves látogatónknak, virtuális és nem virtuális pilótának kellemes karácsonyi ünnepeket, és repülésekben gazdag új évet kíván a 101. Puma Virtuális Vadászosztály.
csütörtök, 20 december 2007 11:15

Szedres 2007

Írta:
Véget ért az év utolsó VO101 találkozója (sörözés azért még reméljük lesz), Yossiék birtokán, Szedresen. Sajnos a taglétszám a hó és az egyéb elfoglaltságok miatt nem volt teljes, de így is egy király hétvégét tudhatunk magunk mögött. Volt lovaglás, traktorozás, sütés, főzés, és szolid iszogatás ;) Valamikor tavasz felé jó lenne ismételni, akkor már többen is ráérnének, reméljük Márkóék birtokán lesz egy-egy szabad hétvége, amikor ismét mehetünk. Köszönet Yossinak a szervezésért, köszönet mindenkinek aki ott volt, és sajnálhatják, akik nem.
csütörtök, 20 december 2007 11:00

Air Force War - Popeye admin lett

Írta:
Popeye írta a fórumra, hogy az Air Force War három OKL adminja közül Ő lett az egyik, így ha valakinek nyűgje, bánata van, hozzá fordulhat nyugodtan.
csütörtök, 20 december 2007 10:00

Air Force War - Krím félsziget 1942

Írta:
A csata Moszkváért német győzelemmel ért véget, kezdődik a Krím félszigeti csata. A repülőgépek kiosztásánál volt kisebb -khmm- nézeteltérés az orosz és a német oldal között, minek a vége az lett, hogy a planeset (ami egyébként itt található) "kiegyensúlyozott" lett a történelmi hitelességgel szemben. Reméljük majd a 44-45-ös térképeken is ilyen előzékenyek lesznek az adminok, és nem kapunk La-7 ellen G-6 Late-et.
hétfő, 19 november 2007 14:00

JETfly FORTIS Cup 2008

Írta:
Véget ért a Jetfly FORTIS légiharc Európa Bajnokság. Az IL-2 ágon a következő eredmények születtek:

hétfő, 19 november 2007 00:30

Kiigazítás

Írta:
2007.11.10.-én megjelent hírben, pár pontatlanság volt, a rendezvény szervezőjének kérésére a cikket az alábbiak szerint módosítjuk:

"NFTC pilótatoborzás

A debreceni toborzóirodában 2007. október 30-31-én került megrendezésre a "Légi harcok Magyarország felett" elnevezésű NATO pilótaképzési programot népszerűsítő toborzórendezvény. A rendezvényen volt IL-2 verseny, amin VO101_Pistu is indult, és megnyert :) A versenyen kívül más programok is színesítették a két napot, mint például: Vitéz Szentiványi János és Kálmánczhey László nyugállományú alezredesek visszaemlékezése a 2.vh.-ra és az azt követő évekre. Fényképes beszámolóval még adósak vagyunk, ha kapunk képeket, itt közölni fogjuk. Gratulálnuk Pistunak és a többi nyertesnek is..."

Időközben kaptunk pár képet, amiket itt láthattok:
péntek, 16 november 2007 15:15

Elhunyt Cserny Miklós

Írta:
Cserny Miklós "Lapos" 2007. október 16.-án elhunyt. Most beszéltem Punka Gyuri bával és sajnos igaz a hír. A temetése ma volt Cinkotán. Felesége két héttel korábban ment el. Őt ez után nem sokkal kórházba szállították, de sajnos menthetetlen volt. Lapos bácsi a háborúban egy Messzerben hagyta fél lábát. A háború után a Csepel műveknél dolgozott grafikusként és tervezőként. Csendes, zárkózott ember volt, nem szívesen beszélt az emlékeiről. Nyugodj békében Lapos bá...
csütörtök, 15 november 2007 01:30

Puma pilóták életrajzai

Írta:
Ismét egy nagy anyagrésszel bővült a weblap. Az egykori Pumások közül - a teljesség igénye nélkül - a tíz legismertebb pilóta életrajza került föl az "Életrajzok" menü alá, Sheriff írásában. A listát természetesen nem véglegesnek szánjuk, további életrajzok, történetek hamarosan felkerülnek az oldalra.
csütörtök, 15 november 2007 00:00

HVS_Kakukk rajza a W0+21-ről

Írta:
HVS_Kakukk ismét küldött egy rajzot, ami a Háttérképek menüből letölthető. "Dániel László ezzel a géppel 5 gépet lőtt le, 3 P38 és 2db B24, ezeknek a jelei láthatóak a vezérsíkon. A géppel Huszár András zászlós légvédelmi találat miatt 1944. Október 11-én Kisteleknél hasra szállt." Köszönjük a rajzot.
hétfő, 12 november 2007 15:30

LLv26_Pihi Magyarországon

Írta:
Pár hete vendégül láttam egy finn bajtársunkat itt Héregen. A Lentolaivue 26 parancsokhelyettese LLv26_Pihi, becsületes nevén Jari Valkkynen látogatott hazánkba. Sajnos az osztályból csak én értem rá találkozni vele. Tatabányán találkoztunk, elhoztam Héregre, és körbevittem az üzemben. Azután egy tarjáni vendégő teraszáról ebéd közben, megnéztük a szüreti felvonulást. Felmentünk a turulhoz, megmutattam a "csodálatos" kilátást Tatabányára. Egy kellemes délutánt töltöttünk együtt, rengeteget beszélgettünk. Nagyon sajnálta, hogy nem tudott időben szólni, szeretett volna több virtuális pilótával is találkozni, de azt ígérte, jövőre is jön Magyarországra, mert nagyon tetszett neki.