Hú, azóta nem próbáltam. Újratelepíteni most nem tudom, szal ha működik akkor jó, ha nem akkor szívás.
Felnézek én is akkor, legyél TS-en.
DCS WWII: Europe 1944
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Lőttem két humant végre. 
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Csináld meg hogy tudjunk menni DCS-t is! Nekem nagyon bejön. Végre nem diavetítés ha rákezd a légvédelem.VO101_Tom írta:
- VO101_Tom
Ja ja. Az elmúlt pár hét eléggé zűrös volt, de a hétem majd szánok rá időt, és megcsinálom. Valszeg reinstall lesz belőle :/

- HUNter
- Kapcsolat:
Sziasztok! Egyszer én is felmennék egy légcsavaros repülésre, ha megoldható. Egyenlőre csak tanulom a gépet (P-51) de jó lenne több gép között hasítani a levegőt 

- VO101_Tom
ma kipróbáltam a DoW szerver ugyanaz, connection interrupted...
én hosztolni tudok, és máshova is beenged, csak a DoW nem...
én hosztolni tudok, és máshova is beenged, csak a DoW nem...

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Mi is csak kóstolgatjuk, de ha megyünk akkor légiharcolni fogunk. Tom nincs kedved ma hostolni egyet? Én 17-18 körül már ráérek.HUNter írta:Sziasztok! Egyszer én is felmennék egy légcsavaros repülésre, ha megoldható. Egyenlőre csak tanulom a gépet (P-51) de jó lenne több gép között hasítani a levegőt
- VO101_Tom
Ma Debrecenbe megyek le, de ha semmi nem jön közbe, addigra itthon leszek. Elvileg jó.

- VO101_Tom
Hali. Bocs a mai napért, ha szólsz, hogy csak rövid ideig tudsz maradni, akkor te kezdhetted volna a repkedést (nem gondoltam rá, ezt nem mondtam, de az ilyen 1v1-nél állt. 3-5 menet után van pilóta-csere). Nate-el el is húztuk egyik-másikat, legközelebb ha jössz, akkor te kezdeszHUNter írta:Sziasztok! Egyszer én is felmennék egy légcsavaros repülésre, ha megoldható. Egyenlőre csak tanulom a gépet (P-51) de jó lenne több gép között hasítani a levegőt

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Nekem 1-1,5 órám ma is lenne DCSre, ha esetleg akartok menni ma is.
A lebillenésnél , amiről beszéltünk nem kellene jelezni a botnak? Nekem loop tetején kezd remegni, vagy döntött fordulóban. Ott lent nem. Sebesség van, emelem, egyszer csak lebillen a szárnyvég, általában balra, pedállal meg tudom fogni, de jelentős sebességet veszítek. Lehet hogy a joy ffb-je van elállítva? Ez amúgy a CLODban nincs modellezve, vagy a korai 109-esnél ez nem jelentkezik ?
A lebillenésnél , amiről beszéltünk nem kellene jelezni a botnak? Nekem loop tetején kezd remegni, vagy döntött fordulóban. Ott lent nem. Sebesség van, emelem, egyszer csak lebillen a szárnyvég, általában balra, pedállal meg tudom fogni, de jelentős sebességet veszítek. Lehet hogy a joy ffb-je van elállítva? Ez amúgy a CLODban nincs modellezve, vagy a korai 109-esnél ez nem jelentkezik ?
- VO101_Tom
Ezt a P51 is csinálja, nem csak a 190. Szerintem ez azért van, mert a DCS-ben sincs modellezve a kormányerő, és nagyon könnyen túl tudjuk húzni (Itt lenne nagyon jó a normál méretű bot. Majd MM-et kifaggatjuk, hogy neki milyen). És ha ez dinamikus átesés, akkor ott nincs olyan remegés mint normál átesésnél, ez nagyon hirtelen megy végbe.
Clod-ban a szimulált nagy kormányerő nem engedi, hogy ilyen nagy sebességű felhúzásnál túlhúzd. Azon kívül a 109-esen van orrsegédszárny, ami szintén nagyon jól le van modellezve, ha túl is húzod, az egy ideig még megfogja a lebillenést (sebességet qrva sokat eldobsz ott is, de legalább vezethető marad).
Clod-ban a szimulált nagy kormányerő nem engedi, hogy ilyen nagy sebességű felhúzásnál túlhúzd. Azon kívül a 109-esen van orrsegédszárny, ami szintén nagyon jól le van modellezve, ha túl is húzod, az egy ideig még megfogja a lebillenést (sebességet qrva sokat eldobsz ott is, de legalább vezethető marad).

- VO101_MMaister
Ami a hosszu botot illeti az a precizebb iranyitasban segit. Tulhuzni ugyan ugy lehet, hiszen nincsenek rajta 50-60kg-os kormanyerok mint egy-ket korabeli gepen nagysebessegu zuhanasbol kivetelnel.VO101_Tom írta:Ezt a P51 is csinálja, nem csak a 190. Szerintem ez azért van, mert a DCS-ben sincs modellezve a kormányerő, és nagyon könnyen túl tudjuk húzni (Itt lenne nagyon jó a normál méretű bot. Majd MM-et kifaggatjuk, hogy neki milyen). És ha ez dinamikus átesés, akkor ott nincs olyan remegés mint normál átesésnél, ez nagyon hirtelen megy végbe.
A DCS szerintem modellezi a kormanyeroket. Nezd meg a foka kormanyai mennyire bekotnek nagyobb sebessegnel. Ez helyes is, hiszen a kormanyerok tervezese fontos resz volt a gep vezethetosegenek kialakitasaban ezert fontos karaktere kell lennie az FM-nek is.
A P51-nel szerintem alapbol nagyon gyengek voltak a kormanyerok es nagyon kis botmozditasra is erosen reagalt. Tehet konnyu tulhuzni.
A K4-ben pedig meg nincs benne a kormanyerok modellezese, ezert lehet szarnyat tepni vele olyan konnyen.
- VO101_Tom
Nem, sajnos nem modellezi. Legalábbis nekem nem úgy tűnik. Ha koppig hátrahúzod a PC-s joy-t, akkor a játékban a joyt is koppig hasrahúzza, teljesen mindegy, hogy melyik géppel és hogy 100-al vagy 700-al repülsz (trimm középen). Nézz rá a botra, kapcsold le a TrackIR-t, teszteld különböző sebességeken és azonnal látni fogod, hogy nincs különbség. Az ffb-nek annyi előnye, van, hogy remegni fog átesés előtt, de a kormányerő itt sem növekszik.
Nem mértem meg, és sajnos nem jöttem még rá, hogy olyan kis ikonokat hogy tudnék használni, ami a bot és pedál helyzetét tök jól mutatja pl. clodban, de saccra olyan negyed botot tudsz húzni egy 5-600 km/h-s felhúzásnál, és ott már erősen billeg jobbra-balra (itt is trimm nélkül persze). Bár széttépni tényleg nehezebb a fókát, a függőleges zuhanásból felhúzás ugyanolyan nehéz, billegős vele mint a P51-el. A mesza szárnya annyira könnyen törik, hogy dogolni nem is lehet vele, de nem hiszem, hogy kormányerők miatt, egyszerűen a szárny van túl gyengére állítva.
Nem mértem meg, és sajnos nem jöttem még rá, hogy olyan kis ikonokat hogy tudnék használni, ami a bot és pedál helyzetét tök jól mutatja pl. clodban, de saccra olyan negyed botot tudsz húzni egy 5-600 km/h-s felhúzásnál, és ott már erősen billeg jobbra-balra (itt is trimm nélkül persze). Bár széttépni tényleg nehezebb a fókát, a függőleges zuhanásból felhúzás ugyanolyan nehéz, billegős vele mint a P51-el. A mesza szárnya annyira könnyen törik, hogy dogolni nem is lehet vele, de nem hiszem, hogy kormányerők miatt, egyszerűen a szárny van túl gyengére állítva.

- HUNter
- Kapcsolat:
Jó reggelt
Megvettem az FW190_et
Első nekifutásra nagyon más mint a Mustang. Valamikor jól jönne pár hasznos tanács. Elég érdekes, vagy talán szokatlan még a gurulás/felszállás. Az oldalmozgásokra sokkal érzékenyebb szerintem, több odafigyelést kíván. A motorindítás viszont egyszerűbb (nekem). Elérhető valamilyen magyar festés, egyéb?
üdv. Frenky
Megvettem az FW190_et
üdv. Frenky

- VO101_Tom
Régebben csináltam egy magyar festést, de nem igazán használjuk. D-9-esünk úgysem volt, az a festés egyáltalán nem történelem hű, és online repülésekkor sem használható (küldetésben beállított skin nem módosítható felszállás előtt). Ez lenne az:

Erről a linkről letöltheted ha akarod. Többféle századjelvénnyel készült, az "alap" skin-en nincs jelvény. A felségjel rajzolt, a számozást a program rakja rá. A rar-ban lévő mappákat másold be a DCS World\Bazar\Liveries\FW-190D9\ mappába, ahogy a többi mappa is ott van.
http://www.pumaszallas.hu/Private/VO101 ... Skinek.rar
A fókáról tudok majd mesélni hétvégén, hogy a kabinban mi micsoda, mi mire jó ha netközelben leszel. Addig is itt egy rövid összefoglaló, amit korábban írtam ide:
http://www.pumaszallas.hu/forum/viewtop ... 794#p23794
itt egy hajtómű indítás és iskolakör video (by me):
http://www.pumaszallas.hu/forum/viewtop ... 826#p23826
Ja, igen. Amit még érdemes föltenni, az a magyar kabinbelső feliratok. Letölthető innen a lap alján:
http://www.pumaszallas.hu/letoltesek/18 ... tesek.html
A kapcsolótábla és egyéb berendezések is szépen feliratozva vannak, sokkal könnyebb így megtanulni a típust.
A legújabb patchekben a kabinbelső kicsit változott, nemsokára jön majd egy frissítés, de szerintem csak hétvégén lesz időm foglalkozni vele.

Erről a linkről letöltheted ha akarod. Többféle századjelvénnyel készült, az "alap" skin-en nincs jelvény. A felségjel rajzolt, a számozást a program rakja rá. A rar-ban lévő mappákat másold be a DCS World\Bazar\Liveries\FW-190D9\ mappába, ahogy a többi mappa is ott van.
http://www.pumaszallas.hu/Private/VO101 ... Skinek.rar
A fókáról tudok majd mesélni hétvégén, hogy a kabinban mi micsoda, mi mire jó ha netközelben leszel. Addig is itt egy rövid összefoglaló, amit korábban írtam ide:
http://www.pumaszallas.hu/forum/viewtop ... 794#p23794
itt egy hajtómű indítás és iskolakör video (by me):
http://www.pumaszallas.hu/forum/viewtop ... 826#p23826
Ja, igen. Amit még érdemes föltenni, az a magyar kabinbelső feliratok. Letölthető innen a lap alján:
http://www.pumaszallas.hu/letoltesek/18 ... tesek.html
A kapcsolótábla és egyéb berendezések is szépen feliratozva vannak, sokkal könnyebb így megtanulni a típust.
A legújabb patchekben a kabinbelső kicsit változott, nemsokára jön majd egy frissítés, de szerintem csak hétvégén lesz időm foglalkozni vele.

- HUNter
- Kapcsolat:
Köszönöm a választ 

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Ma késő délután/kora este valami?
- HUNter
- Kapcsolat:
Sziasztok! Kezdek ráérezni az FW190-re, de a taxi_zás még elég sok figyelmet kíván.
Kösz a festést VO101_Tom
Kösz a festést VO101_Tom

- VO101_Tom
Szép ez a gép, a festés is állat
Egy tanácsot viszont adnék. A videón feltűnt, hogy a pedált te is inkább rugdosod, szakaszosan beléped-visszaléped, mintha irányba állítanád a repülőt, és onnantól csak egyenesen kellene mennie. Mint egy autónál pl, korrigálsz amikor elmászik, de alapvetően középre tekert kormánnyal autózol.
A repülőgép másképp működik.
Akár a hajtómű elcsavarása, akár oldalszél miatt mászik el, az az erő állandóan tekeri a gépet, tehát a pedált állandóan be kell lépni. Beléped amennyire kell, és ott hagyod. Kicsit-nagyot korrigálni bármikor kellhet, jobban rálépsz vagy visszaveszed, az oké, de alapvetően belépve kell tartani.
Ja és a bot. Fókán van farokfutó rögzítés, amit egyszerűen a bot hátrahúzásával kapcsolsz be (a farokfutót nem a pillanatnyi állapotban, hanem a hossztengely irányában rögzíti). Felszállásnál a gyorsítás első szakaszában olyan 100-150 km/h-ig nagyon hasznos, utána középre kell engedni a botot, nehogy hasrahúzott bottal szívódjon el mert az gáz. Leszállás detto. Kilebegtetés után hasrahúzott bottal sokkal egyenesebben fog kigurulni.
Egy tanácsot viszont adnék. A videón feltűnt, hogy a pedált te is inkább rugdosod, szakaszosan beléped-visszaléped, mintha irányba állítanád a repülőt, és onnantól csak egyenesen kellene mennie. Mint egy autónál pl, korrigálsz amikor elmászik, de alapvetően középre tekert kormánnyal autózol.
A repülőgép másképp működik.
Akár a hajtómű elcsavarása, akár oldalszél miatt mászik el, az az erő állandóan tekeri a gépet, tehát a pedált állandóan be kell lépni. Beléped amennyire kell, és ott hagyod. Kicsit-nagyot korrigálni bármikor kellhet, jobban rálépsz vagy visszaveszed, az oké, de alapvetően belépve kell tartani.
Ja és a bot. Fókán van farokfutó rögzítés, amit egyszerűen a bot hátrahúzásával kapcsolsz be (a farokfutót nem a pillanatnyi állapotban, hanem a hossztengely irányában rögzíti). Felszállásnál a gyorsítás első szakaszában olyan 100-150 km/h-ig nagyon hasznos, utána középre kell engedni a botot, nehogy hasrahúzott bottal szívódjon el mert az gáz. Leszállás detto. Kilebegtetés után hasrahúzott bottal sokkal egyenesebben fog kigurulni.