hétfő, 28 január 2013 21:26

6AS vs LaGG-3 és Il-2

Írta: VO101_Mahgar
IOW

6AS vs LaGG-3 (43) és IL2. (itt van ni, hogy miért könnyebb túlélni. ;)) Egyedül voltam közülünk, ámbár az AS-be nem volt túl erős félelmem :) Természetesen a szerény ellenfelekre való tekintettel felraktam a 3 centis motor-gépágyút, hadd szóljon;)

El is indul a bevetés. A cél, megvédeni egy kisszámú Stuka-köteléket, és esetleg a ruszki repteret bombázni.

Már dörzsölöm a kezeimet, indítom a motort....brrrrrrmmm,brrrmmm..köhököhö...brummm.köhköh.... hát igen, motorbug...Na mondom nem gond, legalább nem lesz sűrűn overheat (ha van is sokkal lassabban jön elő, és sokkal gyorsabban lehűl a moci). Szóval elindulok. A német társaim elindulnak egy számomra érthetetlen irányba, én meg irány a célpont. Oda is érek, de egy árva lélek nincs ott! Na mondom ez így súlyos, úgyhogy emelkedek tovább 7000-ig a vörös reptér felé. Amikor hallom: hol vagytok vadászok, szétszednek minket! :) Na tépek vissza a célra amikor meglátok négy gépet elég szoros kötelékben. Mondom biztos a stukák. Leállok föléjük kőrözni, amikor látom hogy az egyik stuka leválik, majd elkezd hirtelen felém emelkedni... Na mondom ez az AI is vadásznak készült a repakadémián... de rövidesen kivettem a sziluettjét és ez bizony... egy sötétzöld LaGG!! Na akkor a könnyű prédára, az alacsonyabban repülő kötelékre borítok, majd lendületből vissza a magasba. Ki is néztem az egyik gépet, de az meglehetősen lassú volt...hát nem is volt LaGG, hanem az egyik IL2! Derékszögből lőttem jó másfél gépnyi előretartással és boom...boom...boom, füstfelhő, majd kettészakadt gép!! :) Na akkor már csak 3-man vannak... Húzok fölfelé a defektes motorral, de nem vagyok elég gyors!! Jön utánam a LaGG! Na, akkor irány le, majd a nap felé emelkedni (padlock ugye nincs :)). Nézek hátra és taktikám révén elveszített, vagy azt hitte hazamenekültem! :) Emelkedek tovább, de közben figyelem őket.

Úgy látom nem rendeződnek kötelékbe megint, így visszafordulok és napból rázuhanok az egyik vadászra. Valószínűleg fogalma sincs a jelenlétemről, mert nyílegyenesen repül... rövid sorozat és már borít is le, de úgy látom kiugrik és nyílik az ernyő! Közben figyelek és vissza a napba! Megvannak a többiek is, mert már nemcsak a maradék IL2-t meg a LaGG-ot látom, hanem egy újabb 2 gépes köteléket, mely gyorsan csatlakozik a többi vöröshöz... De a jelenlétem továbbra is rejtély nekik :) Ráadásul nappal a hátukban repülnek... Na akkor hadd szóljon megint az ágyú, elkezdek rájuk zuhanni... sebesség 600 körül, kiszúrom az egyik lemaradót a jobb szélen. Körülbelül 1000 méter és gyorsan közelítek. Ha ezt a rácsapást elrontom, akkor megyek haza. De mákom van, mert pont arra fordult amerre nekem jó volt és naaagyon enyhén ;) Rövid előretartásos célzás, lövök és...bang, leszakadt róla valami és pörög lefelé... Persze az egész boly felélénkült de én úgy döntöttem, hogy a lassú IL2-t még elkapom. Pont fölöttem repült és nyílegyenesen. Felhúztam a gépemet és pont 60-70 fokból legalább három nagykaliber robbant a hasában. De nem volt időm tovább az IL-re figyelni, mert már a nyakamon volt legalább 3 vadász. Már nyomjelzőket is láttam a kabinom körül. Olyan szűken húztam oldalra-le a gépet, hogy a nem éppen rosszul manőverező LaGG-ok is csak erőlködtek. De azért ott voltak mögöttem, így nemcsak nyugatra fordítottam a gépet, hanem egy baromi erős negatív manőverrel zuhanásba vittem a gépet. A LaGG-ok már nem lőttek de még mindig követtek, ráadásul egyre közeledtek (hála a bugos motor...). Na mondom, akkor nézzük meg mi a végsebessége a LaGG-3-nak. Megint lenyomtam és kényelmesen 750-nel robogtam hazafelé, most már földközelben. Kb. egy percre voltam a repteremtől, amikor a LaGG-ok 1-1.5 km-re mögöttem visszafordultak. :)

Az volt a legviccesebb az egészben, hogy egy, azaz egy darab német géppel sem találkoztam a felszállás után. A ruszkik, meg élénken érdeklődtek, hogy ki volt az a "ravasz messzer" ;) (valamiért nem írt szövegeket a szerver, hogy pl. x lelőtte y, stb.) Még ha nem is FB-sek ellen mentem, meg ugye =AS POWER RULEZ=, azért jó érzés volt egyedül mókázni a ruszkik között. :)

Üdv:
Mahgar