hétfő, 28 január 2013 21:21

Január első hetében, közvetlenül új év után is egyre másra repültük a bevetéseket

Írta: VO101_Yosser
1943 Január

Január első hetében, közvetlenül új év után is egyre másra repültük a bevetéseket. Na persze a muszkák el vannak tolódva vagy két héttel, náluk nincs ünnep. Azon a reggel századunkból 3-an voltunk ülőkészültségben, na meg pár pifke a másik ezredtől aki ott állomásozott azon a lepratanyán. Nem is tudom már hogy is hívták azt a helyet. Yuhknov vagy Jukov? ezek az orosz nevek. Lényeg hogy istentelen hideg volt. A pifkéknek állandóan vacogott a foguk, és nem csak a hideg miatt. Nemigen akartak bevetésre menni. Ritka dolog de megesik az ilyen. Valami szuper erős orosz századokról beszéltek akik a körzetbe települtek és óriási veszteségeket okoztak. Valami FB meg 3GIAP. "Na mondom nekik hiszem ha látom!" Benn vacogtunk a gépekben, hiába meleg a Messzer-ruha.

Egyszercsak felkúszik az égre a zöld rakéta. Na ennyit a hideg miatti remegésről. A helyét átveszi az izgalom. Feldübörögnek a motorok. 6 fóka és 6 Messzer indul. Sajna Chewy a 3. magyar jelenti hogy kihagy a mocija, így az egyik tartalék gép emelkedik helyette. Én Mortuus kísérője vagyok. Emelkedünk, mint a halál angyalai. Szorosan követem a vezért. Hozzám meg bújik a raj maradék két tagja. Na igen ha mást nem hát kötelékrepülni tudnak a pifkék. Majd 6000 méterig emelkedünk. Amikor meglátjuk a ruszkikat. Puma vezér rájuk zuhan, sajna nem hallom a parancsát, valószínűleg bedöglött a rádiója. Nem baj jól nevelten követem. Folyamatosan fedezem Mortuust. 4 vagy 5 rácsapást is megcsinálunk amikor hirtelen nyomjelzők körülöttem. Reflexből leborítottam. Jelzem a Vezérnek hogy elszakadok és segítsen. Fejreállítom a gépet megnézem hányan vannak körülöttem. Atyaúristen egy Messzer meg vagy 5 Yak! Nah itt nem sok esély van! Ekkor elém csúszik egy Yak. Sorozatom jól ül. Utána! Még egy sorozat és már zuhan is. Na de ekkor már kopog a "jégeső" a hátpáncélomon. Gyors keringőzés és már előttem is van a ruszki. Egy sorozat. De sajna mellé megy. De nagyon megijedhetett, mert bedugózik és a földbe csapódik. A pilóta még kiugrott. Mögöttem megint egy Yak, nem is 3!!!! Na le a gép orrát 600-al robogok az egyik mégis túllő rajtam. Ekkor alacsonyan 600 méteren felhőket látok, na most ebbe belebújok. Az orosz látta próbálkozásom ezért messziről tüzet nyit hogy eltereljen a felhőtől. Nem tágítok, csak még jobban összehúzom magam a hátpáncél előtt. Huhh beértem. Egyből felrántom a gépet emelkedés!! Ahogy kiérek a felhőből látom hogy a 3 Yak egyenesen repül tovább amerre mennem kellett volna. Huhh. Az első mintha helyben fordulna, megpördül. Anyám!! Be a következő felhőbe, majd full gáz. Jóval gyorsabb vagyok.

Irány haza. A reptér felett tettem egy iskolakört, jól megnézem nincs e a közelben valaki, aztán gyönyörű 3 pontos leszállást csinálok. És ekkor jön a hideg zuhany. Rajtam kívül senki nem tért vissza... Mi folyik itt?? Hol vannak a mi ászaink? Eddig sokkal egyszerűbb volt az élet. Lehet hogy az oroszok kezdenek talpra állni? Sebaj azért jelentek két légigyőzelmet. Sajna csak egyet igazoltak. Yosser