hétfő, 28 január 2013 21:18

3 stukára kell vigyázni, ráadásul humán pilótákkal

Írta:
Hadijelentés, a Kormányzó Úr saját kezébe!

3 stukára kell vigyázni, ráadásul humán pilótákkal. 8db G2-es adja a védőfedezetet, sajnos csak 3 emberi játékossal, a többi processzoragyú. Yosser elstartol a kötelek 2. Ju-87 gépével, mögötte a lóvészülésben BlackVoid. Irány az ellenséges reptér, ezt kaptuk ugyanis célnak. Én ülök a vezér G2-ben, pillanatokon belül legyorsulom őket, megfogadom hogy halálomig védem azt a Stukát. Úgy 3000 méteren a cél fele nekem 3 órára két gyanús gépet látok, amint feléjük fordulok, meglátok még egy gépet, majd egy másikat, Yosserék irányában 5000 méteren. A két gépről kiderül hogy Jakabok, boom and zoom taktikával próbálkozom, de nem tudom elkapni a jó szöget, egy másik rácsapásnál meg túl gyors vagyok. Lövés nem esik. Hullanak az AI-k meg a társak, közben elkapjak a 3. Stukát is. A vezér Stuka úgy tűnik elintézi a célpontot, mert blue won. BlackVoid jelenti, mögöttük egy gép. Azonnal a helyszínre sietek, de nem érek oda időben. Yossernak meg van ideje a rádióba szólni ugrás előtt, a Jak elkapta őket, esélyük sem volt. Bosszúra szomjasan rontok be a légtérbe, meg is látok egy gépet. Abban a hiszemben, hogy ő a társaim támadója, levett gazzal beállok mögé, megnyomom az összes gombot, a gép nyeli majd élesen a hátára fordul, bedugózik. Így lett 3GIAP_Dingor életének vége.

Kicsit elbámészkodtam, hátul kopognak a lövedékek. A közelebbi reptér felé veszem az irányt, a motor forr a túlterheléstől de még dolgozik rendesen. Folyamatosan csűröm-csavarom a gépet, sejtesem helytálló, üldözőm kicsit lemaradva de stabilan követ. A kitérőreptér felett emelkedésbe kezdek, az egyre rosszabb állapotú motor meg mindig jól tejesít, a Jak lebillen, nem tud követni. Látom a légvédelem füstpamacsait is, odalent mindent megtesznek, hogy épségben a földön lássanak. Éppen végiggondolom, hogy miként és melyik gépre támadjak amikor a DB motor nyöszörgő hangja jut el a fülemig, ő sajnos másképp dönt. Magasságom 2000 méter, a térképre pillantok. A legközelebbi reptér kb. 50 kilométerre van, a motor addig már sajnos nem bírja ki. Levett gazzal átsüvítek a reptér felett, nézem-figyelem hogyan tehetném le a gépet. Előttem és mellettem a lövések felverik a havat, teljes gáz, fékszárny ki és balra rántom a gépet. Sebesség alig 300km/óra, de most nincs idő finomkodni, a gépet épp az átesési sebesség felett tartom. Újabb forduló, majd egy éles rántás jobbra, ismét a lövedékek a gépem körül. Üldözőm nekem jön, hallom ahogy a gép hátsó traktusa darabokra törik. Gépem fejre áll, de mivel a sebességem úgy 180 körül, magasságom semmi a gép orra esik és megáll. Fejemet beverem, kigyullad az egész gép de a hevedereket pillanatokon belül kioldom, ledobom a kabintetőt és már szaladok is. Üldözőm lezuhant, abból nem kerülhetett ki élve. Már biztonságos távolságra értem amikor a szeretett gépem felrobbant.

Az előretolt figyelőszolgálat jelentette, hogy Yosser és BlackVoid épségben földet értek, igaz meg ellenséges területen vannak, de közel a saját vonalakhoz.

Jelentés vége.

kapják: ezred pk, irattár