Felmerült egy pár kérdésem a Messzer G-2 típusismertetőt olvasgatva:
1) gyertyatisztító. Van a K-4ben, csak én nem találom?
2) leállításnál azt írja a könyv, hogy valami megszakítót kell meghúzni. DCS-ben viszont a gázkar mögött/alatt van egy kar, amit felhúzva állítom le a motort. Vagy ez ugyanaz?
3) felszállás: Azt írja ,hogy 1.3 ATA, 2600 rpm, és automata prop. Namost automatán 1.3 ATA az 2,300-ra pörög a K-4ben. Akkor most mi van? Jó az úgy ,vagy manuálisan állítsam át?
4) leszállás: Azt írja hogy 190 a bejövetel, alapjáraton. Namost nekem így nagyon odavágódik, 200-210-zel sokkal szebben ki lehet lebegtetni. Vagy a K-4 ennyivel nehezebb, mint a G-2?
Előre is köszi!
DCS WWII: Europe 1944
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Multira kell, 1vs1-re. Mindkét oldalon legyen választható a K4, Spit, P51 és a fóka is.hq_Reflected írta:Milyen gép vs milyen gép? SP vagy Multiplayer? föld, vagy víz fölött legyen?VO101_NateDog írta:Gyakorolásnak hostolnék 1vs1-et , de nem tudom a missiont megcsinálni a szerkesztőben (nem lehet betallózni, nincs ott, hiába van elmentve,) lehet az a baj hogy nekem a spit meg p51 nincs meg. Csinálnál nekem egy 1vs1 missiont? 2000 m-en szintben, szembe induljanak a gépek. Briefinget majd írok hozzá.
- hq_Reflected
Azt úgy csinálom ,hogy "client"-re állítom őket?
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Passz, ha nekem sikerült volna, nem kérnélek meg téged!hq_Reflected írta:Azt úgy csinálom ,hogy "client"-re állítom őket?
- hq_Reflected
Remélem ez működik:
- Csatolmányok
-
- Dogfight Normandy.zip
- (7.87 KiB) Letöltve 275 alkalommal.
- VO101_Tom
1. Sajnos nincs teljes K-4 gépkönyvem, csak 1-5 és 9A fejezetek. A 9A-ban van egy elég kis felbontású kabin rajz, abban nincs gyertyatisztító jelölve.hq_Reflected írta:Felmerült egy pár kérdésem a Messzer G-2 típusismertetőt olvasgatva:
1) gyertyatisztító. Van a K-4ben, csak én nem találom?
2) leállításnál azt írja a könyv, hogy valami megszakítót kell meghúzni. DCS-ben viszont a gázkar mögött/alatt van egy kar, amit felhúzva állítom le a motort. Vagy ez ugyanaz?
3) felszállás: Azt írja ,hogy 1.3 ATA, 2600 rpm, és automata prop. Namost automatán 1.3 ATA az 2,300-ra pörög a K-4ben. Akkor most mi van? Jó az úgy ,vagy manuálisan állítsam át?
4) leszállás: Azt írja hogy 190 a bejövetel, alapjáraton. Namost nekem így nagyon odavágódik, 200-210-zel sokkal szebben ki lehet lebegtetni. Vagy a K-4 ennyivel nehezebb, mint a G-2?
Előre is köszi!
A G-2-esben van, az elektromos fő megszakító gomb alatt "Abbrennung" felirattal:
Hannover-Laatzen Messerschmitt Bf 109 G-2 WNr 14753 Instrumentenbrett
2. Igen, ugyanaz. A korábbi típusokban másképp nézett ki, de ugyanazt csinálja.
3. Más gép, más hajtómű, más légcsavar. Ha a K-4-el felszállsz automatán is gond nélkül, akkor nem kell manualra tenni. Én oda szoktam egyébként, így a légcsavar állásszög nem mászik el a felszálló állásszögről.
4. A K-4 nehezebb gép. Meg számít az is, hogy mennyire van tele a tank, honnan fúj a szél, van-e sérülés.
Ha neked kényelmesebb 10-20 km/h-val többel leszállni és a pálya is elég hosszú hozzá, akkor szállj le annyival. 10-20 km/h-t még vitorlázóval is lehet a besiklási sebességen növelni, ha mondjuk szeles idő van, és biztonságosan akarod letenni. Egy ekkora gépnél ennyi pláne belefér.

- hq_Reflected
Világos, köszönöm az infót!
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Köszi! Megnézem!hq_Reflected írta:Remélem ez működik:
Megy köszi!
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
A DCS LOD kezelése:
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=131673
Remélem ezt még csiszolják a jövőben...
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=131673
Remélem ezt még csiszolják a jövőben...
- hq_Reflected
Eldobom az agyam...egy topicban felmerült, hogy kicsit gáz, hogy más szimekhez képest milyen drága a DCS. Kiadnak egy modult félkészen aztán évekik imádkozhatunk hogy befejezzék. Ehez én is csatlakoztam - tök kultúráltan. Megoldás? Banneltek 1 hónapra.
Az persze OK, hogy több száz órát töltöttem skinek és bevetések ksézítésével, amik elég népszerűek is...de ha egyszer kinyitom a számat, hogy valami nem tetszik, BAN. Mennyire orosz ez?! Ráadául egy kanadai admin volt...
Az persze OK, hogy több száz órát töltöttem skinek és bevetések ksézítésével, amik elég népszerűek is...de ha egyszer kinyitom a számat, hogy valami nem tetszik, BAN. Mennyire orosz ez?! Ráadául egy kanadai admin volt...
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Nekem-meg még sok más embernek- elkezdte produkálni hogy random kifagy. Hang megy tovább de a kép áll. Semmi reakció nincs a topicra.hq_Reflected írta:Eldobom az agyam...egy topicban felmerült, hogy kicsit gáz, hogy más szimekhez képest milyen drága a DCS. Kiadnak egy modult félkészen aztán évekik imádkozhatunk hogy befejezzék. Ehez én is csatlakoztam - tök kultúráltan. Megoldás? Banneltek 1 hónapra.
- hq_Reflected
Nekem is volt ilyen, egyszer még az új gépemmel is...minden szép, minden jó, mindenre mosolygunk és tapsolunk...
- VO101_Tom
Jajj jajj... ez nagyon érzékeny téma, ED-nél meg főleg
. Ők régen sem voltak szívbajosak, emlékszem mekkora botrány volt amikor a Flaming Cliffs-ekért mindig elkérték az aktuális engine frissítés után ugyanazt a pénzt, három alkalommal is! Nem ma kezdték a lehúzást, és náluk biztos, hogy ez egy nagyon szigorú moderálási elv, hogy a modulok ára nem vitaalap (meg mondjuk azt is érdemes ilyenkor nézni, hogy oké, hogy te pl kulturáltan mondasz véleményt valamiről, de ha a többiek esetleg nem, akkor pillanatok alatt egy kalap alá lesztek véve, és akkor jönnek ezek a bannok).

-
VO101_Kurfurst
Őszi leárazás DCS-éknél... ha valaki esetleg akar egy olcsósított (figy - nem egyenlő az olcsóval!) Normandy mapet vagy egyéb modult.
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/shop/
- hq_Reflected
Gondolkoztam nevadán, de:VO101_Kurfurst írta:Őszi leárazás DCS-éknél... ha valaki esetleg akar egy olcsósított (figy - nem egyenlő az olcsóval!) Normandy mapet vagy egyéb modult.
1) állítólag dögunalom a térkép
2) mindjárt jön a kaukázus és a hormuz ami szintén jó csöves gépekre
3) banneltek egy hónapra mert beszóltam, úgyhogy tehetnek egy szívességet
- VO101_Tom
Las Vegast érdekesnek mondják. De kurvák és poker nélkül nemtom mire gondolhatnak 

-
bfeca1229
Üdv emberek!
Azt szeretném megtudni, hogy DCS 1.5 ben található billentyűzet parancsokat hogyan lehet átrakni a DCS 2.0 be. Egyenként gépenként, vagy van erre valami másolási lehetőség is.
Azt szeretném megtudni, hogy DCS 1.5 ben található billentyűzet parancsokat hogyan lehet átrakni a DCS 2.0 be. Egyenként gépenként, vagy van erre valami másolási lehetőség is.
- VO101_Tom
Passz. Szerintem nem lehet átvinni, ha jól emlékszem nekem minden gépet újra be kellett állítani...

- hq_Reflected
Át lehet vinni, nem tudom fejből hol, valahol a user/saved games/ DCS-ben van egy olyan folder ,hogy input. Azt kell átmásolni.
- VO101_Tom
Azonos verzióknál igen, de itt a controls elemeket is átrendezték és ezért nem megy. Ha jól emlékszem. Egy próbát persze megér.hq_Reflected írta:Át lehet vinni, nem tudom fejből hol, valahol a user/saved games/ DCS-ben van egy olyan folder ,hogy input. Azt kell átmásolni.