DCS WWII: Europe 1944
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_Tom
CloDnál az egyik leghatásosabb védekező manőverem spit ellen, ha zuhanásban ollózni kezdek, egyszerűen nem tudják követni a lassú orsózási sebességük miatt, és két három intenzív S-elés után felhúzzák. Ha ezt jó ütemben szinkronban tudom velük együtt csinálni, akkor a felhúzás után ott lógok alattuk, remélhetően jó lőpozícióban. Ha nem, akkor már borítok is vissza, és lelépek. Ez Clodban egész jól működik, itt akkor ne is gondoljunk erre még egy ideig...

-
VO101_Kurfurst
A CloD-os korai Spitekhez képest elvileg valamivel jobb a IX-es a fémborításű csűrőkkel, de azért olyan rohadt nagy különbség nem lesz... ahogy elnézem a Meszánál ahol nagyok a kormányerők (Maister tesztje alapján a Spiten még nincsen, ahogy a 109K-n se volt) ott a DCS úgy működik hogy lassabb a kitérítés is egy bizonyos szint felett (pl. félig még gyorsan kitér a kormány de utána ahogy küzd a pilcsi az erőkkel már csak tök lassan, ami szvsz reális).
Nézegettem YoYo miket ír orosz forumon, mintha valami olyasmit hámoznék ki belőle hogy felrántásból emelkedésnél (zoom) mindegyik gép szana-széjjel veri a Spitet, valami 600-700 méterrel magasabbbra jutnak.. ami gyakorlatilag ki kell hogy vigyen a lőtávjából.
Nézegettem YoYo miket ír orosz forumon, mintha valami olyasmit hámoznék ki belőle hogy felrántásból emelkedésnél (zoom) mindegyik gép szana-széjjel veri a Spitet, valami 600-700 méterrel magasabbbra jutnak.. ami gyakorlatilag ki kell hogy vigyen a lőtávjából.
- hq_Reflected
Mióta kijött a Spit tele van velük az összes szerver, úgyhogy ez remek alkalom átülni a Messzerbe. Hogy őszinte legyek nem sok fejfájást okozott még a Spitfire nekem.
Ami viszont nagyon gáz, hogy pár patch óta a láthatóság katasztrofális. Kb 1 km-en belülről látszik bármi. Fenn voltam egy kis dogfight szerveren kb 30-40 játékossal, és SEMMI. Nagy üres ég. Arról nem is beszélve, hogy olyanokat laggonak egyesek...
Ami viszont nagyon gáz, hogy pár patch óta a láthatóság katasztrofális. Kb 1 km-en belülről látszik bármi. Fenn voltam egy kis dogfight szerveren kb 30-40 játékossal, és SEMMI. Nagy üres ég. Arról nem is beszélve, hogy olyanokat laggonak egyesek...
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Láthatóságon sokat dob az élsimítások kikapcsolása/csökkentése, valami fórumhozzászólásban találtam a tippet, nekem bejött. Persze ezen lenne még mit javítani, amúgy is.hq_Reflected írta:Mióta kijött a Spit tele van velük az összes szerver, úgyhogy ez remek alkalom átülni a Messzerbe. Hogy őszinte legyek nem sok fejfájást okozott még a Spitfire nekem.
- VO101_Tom
Igazat megvallva ez már a régi il2-nél is alap dolog volt, ha valaki akart látni messzire is, akkor az első lépés, hogy kikapcsolja az élsimítást. Éles, kontrasztos pixelt, pixelkupacot sokkal könnyebb észrevenni, mint amelyiknek az élei össze vannak mosva a szép átmenet miatt.

- hq_Reflected
Na, játszottam sokat online Spitfire-rel ,és Messzerrel is. Nem vagoyk kezdő, de a Spitifre-rel mindig darabokra lőttek, esélyem nem volt, a német gépek állva hagytak. Kb így érezhették magukat a Mustang pilóták a Me-262 ellen. A Messzerben viszont sérthetetlen voltam. Ha lát az angol, akkor nehéz leszedni forduló közben, de hacsak nem teljesen retardált a Messzer pilóta, és nem áll le fordulózni, gyakorlatilag a 3-as metró veszélyesebb, mint a Messzer kabin online...
-
Sakkay
Ez a láthatósági gondok a nevadán is ilyen látványosak? Vagy csak a régi 1.55 mappon?
- VO101_MMaister
VO101_NateDog írta: Láthatóságon sokat dob az élsimítások kikapcsolása/csökkentése, valami fórumhozzászólásban találtam a tippet, nekem bejött. Persze ezen lenne még mit javítani, amúgy is.
Nekem az is sokat segit, ha teljesen kizoomolok (max FoV). Ilyenkor valamiert sokkal jobban latszodnak a tavoli gepek.
- hq_Reflected
Van egy mod, ami ha bekapcsolod a cimkéket, akkor FPV-tól függetlenül ugyanúgy fog látszani minden gép. Eszméletlen sokat segít, és eddig a legrealisztikusabb megoldás. A Saved Games/ DCS/Config/ View-ba kell beilleszteni
- Csatolmányok
-
- Labels.zip
- Label mod
- (1002 bájt) Letöltve 212 alkalommal.
- VO101_MMaister
Koszi, kiprobalom. A cimkeket mivel kapcsolod be?hq_Reflected írta:Van egy mod, ami ha bekapcsolod a cimkéket, akkor FPV-tól függetlenül ugyanúgy fog látszani minden gép. Eszméletlen sokat segít, és eddig a legrealisztikusabb megoldás. A Saved Games/ DCS/Config/ View-ba kell beilleszteni
Egyebkent ugy latom a mai patch-el, megjelentek a kormanyerok a spiten. A csuro legalabbis mar felkemenyedik a sebesseg novekedesevel. Egesz lomha lesz az orsozas 500km/h korul.
- hq_Reflected
A főmenüben engedélyezed, aztán Lshift+F10 a ki-be.
- VO101_MMaister
Koszi:)hq_Reflected írta:A főmenüben engedélyezed, aztán Lshift+F10 a ki-be.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Mustang elleni harc kondenzen.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Mondjuk 7:40-nél hova tűnt, arról lövésem sincs... 
- hq_Reflected
Kezd idegesíteni ez a játék:
Online úgy laggol mindenki, hogy az valami hihetetlen, esélyem nincs eltalálni dolgokat - pedig 50-70 a pingem ahol játszok.
Offline meg olyan szinten csal az AI...füstölve is utolér és lelő, úgy be tud fékezni előtted, mintha falnak ütközött volna, túlmész, ő meg egy lövedékkel kilő.
A látás (hiánya) meg pláne gáz. csak akkor látsz bármit, ha egy kilométeren belül van szintben.
Ettől függetlenül sok a jó oldala is, és sokat tolom, de ezek nagyon zavarnak.
Online úgy laggol mindenki, hogy az valami hihetetlen, esélyem nincs eltalálni dolgokat - pedig 50-70 a pingem ahol játszok.
Offline meg olyan szinten csal az AI...füstölve is utolér és lelő, úgy be tud fékezni előtted, mintha falnak ütközött volna, túlmész, ő meg egy lövedékkel kilő.
A látás (hiánya) meg pláne gáz. csak akkor látsz bármit, ha egy kilométeren belül van szintben.
Ettől függetlenül sok a jó oldala is, és sokat tolom, de ezek nagyon zavarnak.
- hq_Reflected
Ruszki fejlesztők... ismerős hozzáállás a BoS-ból...
A Spitfire-rel nem tudsz egy függőleges felhúzásból átesni félgázon, mert túlmelegszik a motor és meghal. Ez azért nagyon drasztikus, és ezt sehol sem említi a kézikönyv. Videót is csináltam. Válasz: nekik van igazuk, én meg csak pocskondiázom a munkájukat.
https://youtu.be/6TKaeAyExRA
A Spitfire-rel nem tudsz egy függőleges felhúzásból átesni félgázon, mert túlmelegszik a motor és meghal. Ez azért nagyon drasztikus, és ezt sehol sem említi a kézikönyv. Videót is csináltam. Válasz: nekik van igazuk, én meg csak pocskondiázom a munkájukat.
https://youtu.be/6TKaeAyExRA
- VO101_Tom
Igen, az ott elég gyors túlmelegedésnek tűnik, majd megnézem a meszánál, hogy hasonló helyzetben hogyan viselkedik. Lehet, hogy a Spit túlnyomásos rendszere, ami eleve sokkal magasabb hőfokon működik mint a mesza (Meredith effect miatt), az nem viseli jól, ha a hűtőben a levegőáramlás ennyire lelassul. Lehet, hogy ez a kulcs, a mesza hűtője nem törekedett ennyire kiélezetten magasan tartani a hőfokot, amit viszont el is kell szállítani. Érdekes, de ez pl. az egyik olyan műszaki megoldás az angol-amerikai gépeken, amire a németek nem is gondoltak egyáltalán, hogy a hűtő gyakorlatilag tolóerőt is tud fejleszteni.
Induláskor mennyi idő alatt lehet üzemi hőmérsékletre melegíteni a motort? Üzemi hőfokról full gázzal felszállni is necces így?
Na, majd valamikor beszerzem én is ezt a Spitet, már kíváncsi vagyok rá
ps. Engem DCS kapcsán a lagolás aggaszt a legjobban, qrva szépen néznek ki ezek a gépek, kabinok, de olyan high poly modellek, mintha nem is játékhoz terveznék őket... vagy legalábbis nem a mai átlag gépekre. Leterhelt gépek + szar netkód = lagol mint állat :/
Induláskor mennyi idő alatt lehet üzemi hőmérsékletre melegíteni a motort? Üzemi hőfokról full gázzal felszállni is necces így?
Na, majd valamikor beszerzem én is ezt a Spitet, már kíváncsi vagyok rá
ps. Engem DCS kapcsán a lagolás aggaszt a legjobban, qrva szépen néznek ki ezek a gépek, kabinok, de olyan high poly modellek, mintha nem is játékhoz terveznék őket... vagy legalábbis nem a mai átlag gépekre. Leterhelt gépek + szar netkód = lagol mint állat :/

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
"hogy a hűtő gyakorlatilag tolóerőt is tud fejleszteni." Ezt kifejtenéd? Hogyan is működött ez a gyakorlatban?
- VO101_Tom
F. W. Meredith találta ki, hogy ha a hűtőradiátort mélységében hosszúra építik, akkor az azon áthaladó levegőt kicsit tovább tudja melegíteni a hűtőradiátor, az így felmelegedő, kitáguló és hátul távozó levegő extra tolóerőt biztosít. A Spiteknél kezdték ezt tesztelni, de a P-51-nél forrt ki igazán a technológia (ott ha megnézed, qrva hosszú úton vezetik végig a levegőt a gép hasa alatt, a kiömlő részen erősen szűkül is, mint egy modern sugárhajtómű kiömlője. Ezért volt glikolos hűtőfolyadék nagy nyomású rendszerben keringetve, hogy jóval 100 fok fölé mehessen a hűtőközeg hőfoka - és ezért tartja az automatika olyan forrón állandóan. Állítólag a Musztángnál ez annyira hatásos volt, hogy a hűtő rendszer légellenállásából eredő veszteséget majdnem teljesen visszanyerték vele. Mintha nem is lett volna hűtője kb. Az azért elég durva...

Van wikipedia cikk is erről: https://en.wikipedia.org/wiki/Meredith_effect

Van wikipedia cikk is erről: https://en.wikipedia.org/wiki/Meredith_effect

- VO101_Tom
fun fact, én sem ismertem ezt korábban, clod FM-jében szerepel ez a jelenség, és ott néztünk utána, hogy mi a csöcs ez a hűtőre tett tolóerő. Meszának is számol valamennyit, de az elenyésző ezekhez képest.