Utoljára módosítva: Tom - 2014.07.21.

IL-2 Sturmovik 1946 DVD (4.07m verzió)
(ez tartalmazza az összes szükséges kiegészítő lemezt)
Megvásárolható a Steam-en vagy itt: CD Galaxis (990 Ft)

  • "Il-2 Sturmovik" alapjáték (2001)
  • "Forgotten Battles" kiegészítő lemez (ez frissítésként, de külön játékként is telepíthető volt) (2003)
  • "Ace" kiegészítő lemez (2004)
  • "Pacific Fighters" kiegészítő lemez (külön játékként is kiadták, az a változat nem használható!) (2004)
  • "Pe-2" kiegészítő lemez (2006)
  • "Manchuria" kiegészítő lemez (2007)
  • "1946" kiegészítő lemez (2007)


Alapjátékhoz kiadott frissítések:
Jelenleg a 4.12.2 változat a legfrissebb, A Mission4Today weboldalon (a letöltéshez ingyenes regisztráció szükséges) fent van egy 4.12.2 mega pack, amit letöltve közvetlenül a 4.07-re (vagy bármelyik későbbi patch-ra) telepíthető a 4.12.2. Letöltés innen.

Korábbi patch-ek:


ULTRA Pack 

A legfissebb információink szerint az UltraPack beleolvadt a HSFX-be, így a továbbiakban csak azt töltsétek le.

HSFX:

A következő fájlok letöltése ingyenes, de ezek NEM HIVATALOS kiegészítések! A játékhoz nem kellenek, de egyes szerverek csak ezekkel engednek be. Ezt tiszta az IL-2 Sturmovik 1946 játék 4.12.2 alap (MOD mentes) verziójára telepíthető kiegészítő csomag.
Jelenleg (ez nyilván az oldal utolsó szerkesztési dátumát jelenti, amit a lap tetején találtok meg) a 7.02 verzió a legfrissebb, ehhez a 7.0 alapcsomagot kell letölteni, majd a 7.01 vagy 7.02-höz kiadott auto-updatert, mely letölti a további frissítéseket.

HSFX 7.0 (5.3 GB) - letöltés innen
HSFX 7.1 auto updater letöltése innen

Frissítve 2014.07.21.-én. Köszönet Savasnak a legfrissebb infókért.


Ezen a tablón nagyon érthetően látható a HSFX és a DBW mod-okhoz szükséges fájlok és alap il2 verziók kapcsolatai. Francia oldal, de a linkek elég egyértelműen rajta vannak. Csak válaszd ki a kívánt mod-ot, majd az abban a sorban balról-jobbra haladva fel kell tenni azokat a fájlokat.
http://www.derrierloisirs.fr/il2/bdd2012/organigramme.htm

Frissítve 2015.12.27-én. Janinak köszönet az alábbi linkért:


Hyperlobby install:
A www.hyperfighter.sk weboldalról töltsétek le a Hyperlobby klienst. Első induláskor az IL-2 Sturmovik 1946 menüpontot válasszátok ki. Itt meg kell adni az online használt neved, majd a kívánt jelszót (ékezetek és space nélkül). Mindkettő mellé tegyél pipát, akkor legközelebb automatikusan belép ezekkel az azonosítókkal. Elképzelhető, hogy a játék futtatható állományára is rákérdez, először saját maga keresi, ha nem találja, akkor a felbukkanó ablakban az il2fb.exe helyét adjuk meg neki. Első belépéskor a chat ablak rákérdez belépési adatainkra, chatbe begépelve tudjuk ezeket beírni. Ha ekkor is jól írtuk be a jelszót, akkor beenged a lobbyra, ahol már látjuk a többi játékost, tudunk szobákba belépni, játékokhoz csatlakozni.

.

szerda, 28 november 2012 15:35

Force Feedback Files

Írta:
A force feedback (FFB) joyok erejét nem lehet az Il-2-ben menüből állítani, ezek a fileok felülírásával viszont mégis van lehetőség erre.
  • Light
  • Medium
  • Original
(Program letöltése a lap alján!)

FFB
szerda, 28 november 2012 15:35

Magyar feliratok

Írta:
Az il-2 játék alatti üzeneteit, információit két txt file-ból szedi, amit egyszerű wordpaddal lehet szerkeszteni. A hud.msg.properties a játékban szereplő AI gépek üzeneteit (támadási parancsok, útvonaladatok, kérdések, válaszok, stb), míg a netmessages.properties az online játék rendszerüzeneteit (kilépés, belépés, kill, kiugrás, stb) tartalmazza. Aki nem akar saját maga bajlódni ezeknek a sorról-sorra való lefordításával, innen is letöltheti. A file-okat egyszerűen írja felül a letöltött fájlokkal, amik az IL-2 könyvtár i18n mappájába valók.

(Program letöltése a lap alján!)

magyar-szoveg
szerda, 28 november 2012 15:35

Sniper Corners

Írta:
Egy ötletes kis .xls file, amiben a különböző paraméterek (géptípusok, sebességek, szögek, revi) beállítása után megmutatja, hova kellene az adott pillanatban célozni. Sajnos animációt, vagy valós idejű renderelést nem tud, mindenesetre, ha valakinek gondja van a célzással, ez talán segít.
(Program letöltése a lap alján!)

snipercorners
szerda, 28 november 2012 15:35

Il-2 Compare 4.07m

Írta:
Az Il-2-ben szereplő összes gép teljesítmény paraméterét tudjuk grafikonokon ábrázolva leolvasni. A programban lehetőség van két gép adatainak egyidejű összehasonlítására is. A program a játékból vett adatokat teszi közzé, nem a valódi gépekről fellelhető információkat, ezért a szimulátor használatához célszerűbb az Il-2 Compare-t használni.
(Program letöltése a lap alján!)

Letölthető egy Ultrapack 2.01 MOD adatbázis, amit StG77_HaDeS tett fel az Ultrapack hivatalos oldalra (köszönet V.4_Poginak a linkért): Ultrapack 2.01
(Program letöltése a lap alján!)

il2compare
szerda, 28 november 2012 15:35

IAS-TAS táblázat

Írta:
Az Indicated Air Speed (műszer szerint jelzett sebesség) és a True Air Speed (valódi, levegőhöz viszonyított sebesség) közötti eltérést foglalja össze egy táblázatba (levegő sűrűségének csökkenése miatt, ha minnél magasabban vagyunk, a sebességmérő műszer azonos sebesség mellett egyre kevesebbet mutat. Ha az IL-2 Compare program eredményeit, javasolt sebességeit a játékban is alkalmazni akarjuk, át kell számolnunk a TAS-t IAS-ba. Ehhez nyújt segítséget ez a táblázat.
(Program letöltése a lap alján!)

csl-ias-tas
szerda, 28 november 2012 15:27

Bombsight table 2

Írta:
Vízszintes bombacélzóval történő bombavetést könnyíti meg ez a kis program. A repülőgép sebességét, magasságát beállítva megmutatja, hogy a célzót hány fokra állítsuk előre, és akkor a bomba a célkeresztbe hull. A valóságban ezt egy táblázatból nézték ki, nekünk nincs ilyen füzetünk, helyette a Bombsight Table-t használjuk.
(Program letöltése a lap alján!)

bombsight.table
szerda, 28 november 2012 15:27

TeamSpeak

Írta:
Élő szavas hangkommunikációt tesz lehetővé a szerverre csatlakozott személyek közt, a repülés közbeni beszélgetés elengedhetetlen kelléke. A repülőgépekben használt rádiókhoz hasonlóan itt sincs folyamatos hang kapcsolat (ellentétben a skype, messenger programokkal), csak azt a személyt továbbítja a többieknek, aki az adógombot nyomja. Ez - a hangzavar elkerülése mellett - a sávszélességgel is spórol, ami az internetes játékoknál különösen fontos. Letölthető az alábbi linkről: http://www.teamspeak.com

teampeak3
szerda, 28 november 2012 15:27

Hyperlobby

Írta:
Játékszervező program, hasonló, mint az "all seeing eye". A csatlakozott felhasználók között segíti a több játékos repülések, dogfight, cooperative szerverek, online war-ok szervezését. Letölthető az alábbi linkről: http://hyperfighter.sk

hyperlobby
1. oldal / 3