Hangkártyák

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

Válasz küldése
Avatar
VO101_Tom
Hozzászólások: 5390
Csatlakozott: 2007.10.24. 09:03

Na, nyitok egy ilyen témát, mert ez máshova úgysem passzol.

Vettem egy új alaplapot, Asus M3N78-at (AMD procikhoz). Az ősrégi Sound Blaster 5.1 Live! hangkártyámat nem tettem át ebbe a gépbe, elvileg ebben valami 7.1-es integrált cucc van. Gondom az, hogy én teljesen jól hallok mindenkit, de a mokrofonom qrva halk. (Skype, Messenger, TS, minden). Ami a Vistába van beépítve, ott mikrofon maximumra fel van tolva, és a jelkiemelés előtt is ott a pipa. A mikrofonom is tök új, Hama típus, ezzel nicns gond.
A VIA_Audio_V6011560_XPVista drivert föltettem, amit az Asus weblapjáról töltöttem le, utána kék halállal indult a gép, vissza kellett állítanom a korábbi konfigot.
Nem ismer valaki olyan audio állítgatós cuccot, amin a jelszinteket tudnám erősíteni, halkítani?
Kép
Avatar
Lacusch69
Hozzászólások: 296
Csatlakozott: 2007.10.24. 10:33

Ide illik leginkább, bár itt is OFF:

Linuxosok figyelmébe!

Szoptam az Ubuntu 9.04-gyel, nem volt hang.
Össze-vissza állítgattam, csak annyit értem el, hogy a videofájloknak volt hangja, a streamről jövő flash-ek (youtube, liveleak, stb...) némák maradtak.
Hosszas kínlódás (átkozódás, köpködés) után egy félmondatot olvastam egy fórumon, bár csak hasonló problémáról, de megvilágosodtam:

Az Linux nem kezel egyszerre két hangkártyát, én pedig a gameport miatt nemrég betettem egyet... Ki is vettem gyorsan, azóta van hang...
Kép
Avatar
otiq
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2008.08.15. 10:04

Üdv
Gondom van a SB Audigy hangkártyámmal win7 alatt mégpedig, hogy nem tudom a mikrofont beüzemelni. XP és linux alatt teljesen jól működnek, teamspeak, hangfelvétel ok. Win 7 alatt viszont borzasztó rossz drivert rakott össze a Creative. Az oldalukról leszedett driver recseg, ott volt egy support pack de az se segített. A microsoftos dirver hangot lead de semmi állítási lehetőség. Amit most leszedtem az egy Daniel nevű srác SB audigy packja ami már jól konfigurálható. (midi keyboard , subwoffer) De mindegyikkel kipróbálva sem működik a mikrofon, ellenben a gépembe dugott webcam miki az jó, viszont játszani azzal nem lehet, mert minden behallatszódik a szobából.
XP alatt jó lenne, csak ott meg a Cliffs of Dover teljesít gyengébben a win7-hez képest. Ötletek jöhetnek persze nem olyan, hogy be van e állítva rögzítőeszköznek, meg nincs e mute-olva, mert ezeket végigpróbáltam.
VO101_Sanyo
Site Admin
Hozzászólások: 4150
Csatlakozott: 2007.10.23. 14:42

Bluetooth mikrofonos fejhallgatót keresek, használ valaki ilyet?
"In thrust we trust!"
Kép
Válasz küldése