Hát az úgy van, hogy amikor belépsz, akkor generálódik egy karaktered, férfi, vagy nő, választás szerint (Sanyo életében először végre jól nézett ki

). Kitesz a "pusztába" valahová egy száll semmiben, pontosabban mindenféle eszköz, fegyver nélkül. Városokban, falvakban, tanyákon kell beszerezni mindent,- ami persze tele van zombikkal -, fegyvert, eszközöket, ételt italt, ezek ügye mind elengedhetetlenek az életben maradáshoz. Eleinte a zombikat kicselezve, kúszva-mászva kell bejutni, és megszerezni a szükséges dolgokat. Ha már van fegyver is, akkor lehet bátrabban, bár a lőszer utánpótlás néha problémás. A játékban enni, és inni is kell, ételt, italt lehet szerezni boltokban, vagy vadászattal, vagy kulacsot töltögetve a természetes vizeknél. Vadászatnál a húst meg kell sütni, ehhez kell gyufa, balta a favágáshoz. Kell orvosi felszerelés is, kötszer, fájdalomcsillapító, vérplazma, és egyéb szerek, ha esetleg megsérülnél. A városokban vannak elhagyott üzletek, kórházak, néhol katonai létesítmények, ezekben több felszerelés található, de veszélyesebb is megközelíteni, mert gyakorlatilag a túlélők egymásra is vadásznak, valamiért ez nagyon menő dolog lett. Ha megölöd a másikat, akkor a felszerelését elveheted, ez még érthető is lenne, de pölö a Sanyot tegnap biztos, hogy nem a cuccaiért lőtték le messziről egy katonai bázis kellős közepén, hanem csak a hecc kedvéért. A játékmenet pedig a következő, ha kilépsz a szerverről, akkor bármelyikre is lépsz vissza ugyan onnan folytatod, egy központi szerver jegyzi a paramétereket. Emiatt a társak összetudják egymást szedni, és segíteni a túlélésben. Nekem most az lesz a feladatom, hogy Sanyot összeszedjem valahol, és ellássam eszközökkel, fegyverrel, hogy legyen esélye, aztán barangolunk tovább, és megpróbálunk egyre jobb felszerelést (nyilván a katonai cuccok a legjobbak, és a legnehezebb megszerezni őket) szerezni. A játék lényege a túlélés, van egy hangulata, szép a táj, ha nem lennének zombik, akkor pancsolni is lehetne a tengerparton

! Mindenesetre én rég szórakoztam ilyen jót ámítógépes játékkal!