Hja én is azt gondoltam, hogy ez nem lesz nagy dolog, de egyelőre nem megy:(VO101_Sanyo írta: Az nem érdekes. Úgy emlékszem, hogy csak egy klikkantás valahol és beindul a trackir, csak éppen nem jut eszembe.
NaturalPoint TrackIR
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_MMaister
- 59th_Roy
- Kapcsolat:
-
na ehhez már nem kell TR: http://i33.tinypic.com/vvpft.jpg
- VO101_Tom
Szar. Hátra hogy nézel?VO101_Papi írta:na ehhez már nem kell TR: http://i33.tinypic.com/vvpft.jpg

-
szerintem ritkán ülnek be a gripen mögé
, ezért nem kell hátranézni

- VO101_Mate
Sanyo, Te nem árulsz véletlenül TrackClip PRO-t külön, önmagában?
Sikerült beszereznem egy 5-ös TrackIR-t jó áron
Sikerült beszereznem egy 5-ös TrackIR-t jó áron

-
- Site Admin
Lehet, hogy tudok szerezni, adj egy kis időt.VO101_Mate írta:Sanyo, Te nem árulsz véletlenül TrackClip PRO-t külön, önmagában?
"In thrust we trust!"

- VO101_Mate
Kösz Sanyo!
Egyébként nem egy hi-tech cucc ez a trackclip, vagy tévedek? Házilag is összedobható 3 db LED. Nem értem mi kerül ezen 35 dollárba.
Egyébként nem egy hi-tech cucc ez a trackclip, vagy tévedek? Házilag is összedobható 3 db LED. Nem értem mi kerül ezen 35 dollárba.
-
- Site Admin
Persze, az USB-ről csak a tápot kapja, nincs benne semmi ördöngősség.VO101_Mate írta:Házilag is összedobható 3 db LED. Nem értem mi kerül ezen 35 dollárba.
"In thrust we trust!"

- VO101_Tom
szerintem sincs semmi aktív vezérlés benne, egy infra led alig száz forintos tétel. http://www.lomex.hu/ - itt lehet is venni (Optoelektronika, LED, LCD / Furatszerelt / Infra). Ha szerelncséd van, bármelyikkel működni fog. Ha nem, akkor az szívás.VO101_Mate írta:Kösz Sanyo!
A ledek térbeli elhelyezése pedig a következő (én bal oldalon használom)
Felső: 40mm-el fentebb, 25mm-el előrébb, 10mm-el beljebb,
Alsó: 60mm-el lejebb, 70mm-el előrébb, és 10mm-el beljebb van, mint a középső.
Ezt forgatni és ki be hajtogatni is lehet, ergo csak a ledek egymáshoz viszonyított helye számít, a fejhallgatón való elhelyezése nem. Ez egyébként a füles felett, egy 60mm hosszú karon mozgatható.

- VO101_Tom
Kipróbáltam, a trackclippet átdugtam egy laptopba, a trackir maradt a gépbe dugva, és így is teljesen jól működött.
edit: Újabb sufnituning teszt
Két távirányítót nyomkodva sikerült néha megmozdítani a kamerát, sokszor volt piros a folt, amiket a kameráján látott (azt zavaró fényforrásnak veszi), de néha, amikor közel vittem őket egymáshoz, akkor be-bevillant zöldre, és elmozdította a képet.
Ez akár még működhet is
Most anyáznék, ha az enyémet nem nyertem volna 
edit: Újabb sufnituning teszt

Ez akár még működhet is

-
- Site Admin
Jóhogy, mert csak a kraftot veszi az USB-ről, semmilyen egyéb kapcsolatban nincs a driverrel. Már gondolkodtam rajta, hogy milyen lenne fémből készíteni egyet, mert a műanyag szívószálból készült anyag nagyon gyenge.VO101_Tom írta:Kipróbáltam, a trackclippet átdugtam egy laptopba, a trackir maradt a gépbe dugva, és így is teljesen jól működött.
"In thrust we trust!"

-
Valaki tudna lőni nekem egy screenshotot hogy hogyan kellene hogy kinézzen egy yaw és pitch görbe nagyjából? Nem tudom hogy csak én vagyok bamba, vagy a trackir3 ennyire ósdi már. Egyszerűen nem bírom úgy belőni hogy használható is legyen. Nagyon ideges, és alul a szoftverében is eléggé ingadoznak a számok. Mármint amik az aktuális poziciót mutatják. Így kb olyan mintha konstansz epilepsziás rohama lenne a katonának....
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
VO101_Balázs írta:Valaki tudna lőni nekem egy screenshotot hogy hogyan kellene hogy kinézzen egy yaw és pitch görbe nagyjából? Nem tudom hogy csak én vagyok bamba, vagy a trackir3 ennyire ósdi már. Egyszerűen nem bírom úgy belőni hogy használható is legyen. Nagyon ideges, és alul a szoftverében is eléggé ingadoznak a számok. Mármint amik az aktuális poziciót mutatják. Így kb olyan mintha konstansz epilepsziás rohama lenne a katonának....

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Jobb lett?VO101_Balázs írta:THX!
-
Igen, de igazából egyrészt az volt a baj, hogy leljebb van a monitor egy picit, mint a szemvonal, és kissé lefelé nézett alapból a sapi, annak az állásszögén kellett állítani, meg egy picit távolabb ülni, és így mostmár majd tökéletes.
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
FaceTrackNoIR
FaceTracking with just your webcam!
http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm
Akinek van webkamerája, megnézhetné!
"Do be sure to put your webcam *below* your monitor, though. I thought I could get it working with a more usual position (webcam over the monitor), but after weeks of fiddling with it, I was just about to throw it out and actually drop the cash for a TrackIR...until I figured, 'One last try - what the heck, let's try it the way it's recommended and put it under the monitor', and...*bam*...worked PERFECTLY. It's amazing, and you really must try it.
The ability to just nod your head up/down/side to side/etc to see anything really makes the initial cockpit positioning much less of an issue.
"
FaceTracking with just your webcam!
http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm
Akinek van webkamerája, megnézhetné!
"Do be sure to put your webcam *below* your monitor, though. I thought I could get it working with a more usual position (webcam over the monitor), but after weeks of fiddling with it, I was just about to throw it out and actually drop the cash for a TrackIR...until I figured, 'One last try - what the heck, let's try it the way it's recommended and put it under the monitor', and...*bam*...worked PERFECTLY. It's amazing, and you really must try it.
The ability to just nod your head up/down/side to side/etc to see anything really makes the initial cockpit positioning much less of an issue.
"