VO101_Kurfurst írta:VO101_MMaister írta:A nagy nyari akciozas kereteben beneveztem egy Riftre. Hasznal mar valaki ilyet tolunk?
Volt ma alkalmam röviden kipróbálni egy havernál (DCS, War Thunder, különböző egyéb VR játékok), hát, döbbenet. Iszonyat mennyit ad hozzá az élményhez. SU 25-ben ökörködve konkrétan ugy éreztem magam, mintha repülőnapon lennék a kabinban.
Minden nagyon pontosan megy, a hozzá adott kézre csatolható kontroller is nagyon pontos. szépen megy, az integrált fülhallgató gagyi egy kicsit.
Ellenben ez a felbontás szerintem simezéshez még mindig messze nagyon kevés. Egyszerűen nem lehet kivenni a távolból semmit.
Pentek este jottunk haza es vegre tudtam tesztelni a Riftet DCS-el (massal nem probaltam)
1. Elkepesztoen immerziv, konkretan tenyleg a fulkeben erzem magam es tokeletesen visszaadja a 3D-s teret. Foldkozelben, pl leszallasoknal, vizualisan egy az egyben olyan erzes, mint amikor valodi gepben ulok, tokeletesen erezni a gep helyzetet a terben, a tavolsagot a talajhoz. A kabin es az objektumok merete is nagyon jol atjon. Raadasul mivel az itthoni fulkem elrendezese a messzeren alapszik, meg a virtualis kezem labam is pont ott van es ugy mozog mint a valodi:)
2. A fules bar szertintem jo minosegu de en nem hasznalom. Egy perc alatt leszerelheto es hasznalhato a jol bevalt regi fejlhallgato.
3. A felbontas arra mar eleg jo, hogy pl. a messzerben leolvasd a muszereket, de, tavoli celokat megtalalni ikon nelkul kb. eselytelen. A felbontas egy dolog, de a fresnel lencse is mossa a kepet foleg a periferian. A kontraszt es szinvisszaadas szinten nem a csucs. Osszessegeben bar teljesen elvezheto a kepminoseg altalanos repkedesre es ikonos meccsekre, de komolyabb ikon mentes online repulesre szerintem is keves. De ezt meg tesztelni fogom.
4. A fejmozgas kovetese tokeletesen preciz, viszont legteret figyelni es dogolni iszonyatosan melos az 1:1 mozgaskovetes miatt.
5. Engem elsore totalisan kiutott. Pentek este kb 1-1,5 orat jatszottam hirtelen felindulasbol, masnap pedig egesz nap emelyegtem, mintha durvan masnapos lettem volna:) Elkepesztoen fura erzes, mikor a virtualis vilagban pl. allora fekezed a gepet a foldon es erzed, hogy az egyensuly szerveid varjak a megallasbol fakado impulzust, de az nem jon. Ezek a -csak vizualisan erzekelt- gyorsulasok teljesen elinteztek az erzekeimet. Ma ujra beroffentettem, de csak 10 percet mertem tolni vele, es ugy latom fokozatosan kell majd hozzaszokni.
6. A mar 6 eves, de 4,5Ghz-en jaratott 2600k egy GTX1070-el teljesen jol kiszolgalja a riftet.
A visszassagok miatt most kicsit bajban vagyok. Adott egy technologia, ami olyan szinten kozelebb hozta a valosagot, hogy trackIR + monitorra visszaallni nem sok kedvem van. Viszont a kepminoseg (no meg egyelore a rosszullet) miatt nem versenykepes FR repkedesben.