DCS WWII: Europe 1944

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

hq_Reflected

Kiprobalta a BoS-t is es jobban tetszett neki:) azt mondta hogy ez egyetlen furcsasag hogy az oldalkormany tul sok orso momentumot general a Messzernel.
hq_Reflected

Megjavult a DCS-em! Az aspect ratio volt valami hülyeségre állítva, azért szaggatott. Most már simán, gyönyörűen fut, szóval tegnap megreptettem a Mustangomat :)

Felemás érzések...tetszik ,hogy a rendszerek modellezve vannak, de messze nem olyan részletességgel, mint FSX-ben az Accu Sim addonok, amiket az A2A csinál. Ott tényleg élmény beröffenteni egy Mustangot, hát még egy B-17est. Ez itt inkább csak egy "IDDQD" szintű klikksorozatnak tűnik.

A kabinban az árnyékok gyönyörűek, de a textúrák, főleg a külső grafika alig szebb, mint az eredeti IL2. Az effektek is pár generációval le vannak maradva.

A repülésérzet is elég so-so, nekem a BoS sokkal valósághűbbnek hat, ez olyan "leprogramozott" érzést kelt.

A kontent pedig egyenesen dealbreaker. Ok, felszállhatok, leszállhatok valahol Grúziában egy SU-25 mellől, plusz van egy 1 vs 1 dogfight bevetés egy Fóka ellen. Online felmentem ,de nem sok játékos volt, és az egész szerver Mustang vs Fóka, céltalan dogolás.

Azt hiszem ,ha légiharcolni akarok, maradok a BoS-nál, ha pedig gépészkedni akkor az Accu Sim a favorit.
VO101_Tom

A DCS jelenleg kb 10+ éves grafikai enginre épül. Szerintem a régi Su-27 szimulátor is ezt használta, nem csak a Lock On. 8-) Az új grafikai engine, az EDGE nemsokára kijön (pár éve fejlesztik már), pár hsz-al ezelőtt linkeltem videót róla (itt). Ígéret van ww2-es Normandia térképre is. De való igaz, a planeset kevés, ha az a pár vadász elkészül (P-40, P-47, Spit és talán Me-262 van hátra), az is elég kevés összehasonlítva a többivel.

A gépészkedés kevés, azt mire érted? A P-51-ből vagy a német gépekből pl mit hiányolsz?
Kép
hq_Reflected

Az új engine király lesz, de a fő problémákat nem oldja meg.
Max nem 10 éves játéknak néz ki ,hanem mainak.

A gépészkedés alatt azt értem, hogy DCS-ben megnyomod- működik, nem nyomod meg - nem működik.

Az Accu sim gépeken ez 100x komplexebb. Nem csak minden kapcsoló hangja van 2-3x felvéve az eredeti kabinban, de az összes rendszer interakcióban van egymással. Pl a Mustangnál jellemzően megnyomták a startert, aztán vártak ,hogy 6 "lapátnyit" forogjon a sróf, és csak aztán adták rá a gyújtást, azt hiszem azért, hogy az olajnak legyen ideje végigmenni a rendszeren. DCS-ben ez simán a "nem működik" kategóriába esik. Aztán: a gázzal óvatosan kell játszani ,ha túl sokat adsz hideg startnál, lefullad, ugyanúgy ha túl keveset. DCS-nél tökmindegy. Számol minden rendszert mennyire veszi igénybe a hidraulikát, vagy az aksi. A gyertyák befulladhatnak, a tömítések használódnak, tényleg érzed, hogy a felszín alatt egy komplex rendszer él. A DCS gyakorlatilag semmil nem nyújt többet, mint a CloD, sőt.
VO101_Tom

Hmm, nem, ez így nem igaz, ezek szerint csak nem ismered eléggé a DCS-t. A DCS sokkal komplexebb a kabin kidolgozásban, mint a CloD. Itt is van véletlen hiba generálása, bár azt sosem használtam. A setupban mindenesetre bekapcsolható. Repülés közbeni hibák, hajtóműhibák, egyéb szarok. Akku töltést, töltöttséget is számol, a meszánál volt ilyen bug is, hogy a generátor nem töltötte vissza a rendszert, és egy idő után leállt minden. Musztángnál is figyelni kell, mert nem tudod végtelen ideig próbálgatni az indítózást, nem csak az elektromos rendszer merülhet le, hanem túl lehet szívatni is a motort, és akkor sem indul be. Hogy egy már járó motor mennyire könnyen fullad le, azt passzolom, és igaz, az indítás előtti átforgatás sincs benne, de az már inkább földi kiszolgáláshoz tartozik, amiben FS tényleg sokkal komplexebb szokott lenni. De FM vagy a CEM komplexitásben én nem érzem azt, hogy a DCS-ben ekkora hiányosságok lennének, főleg úgy, hogy az ED-s srácok szorosan együtt dolgoznak az Imperial War Múzeummal, és azokkal akik a Flying Legends gépeket aktuálisan repülik. Mondjuk a klikkelés hangja elbizonytalanított, az tényleg kritikus faktor :icon_crazy:
Kép
hq_Reflected

Jól hangzik, lehet, hogy alábecsültem a komplexitását.

Sajnos a tartalom hiányára ez még akkor sem megoldás. Jó lenne még 5-6 gép, a Normandia térkép, stb...akkor talán online is izgalmasabb szervereket lehetne futtatni.

Amúgy az accu simben az a jó, hogy ami máshol véletlen hiba, na az itt nem véletlen, meg random :)
VO101_Tom

Meg egy bombázó, B-24 vagy B-17. Anélkül csak dogfight szerverekre alkalmas a géppark :(
Kép
VO101_MMaister

Az FS nem legiharc szimulator, mas ligaban jatszik. Nem lehet sem loni, sem bombazni, repkedhetsz fel-ala, kattintgathatsz a gombokkal es kesz. A repules es az aerodinamikai modellezese pedig eleg zsenge.

A DCS a maga kategoriajaban messze a legreszletesebben kidolgozott gepeket es repmodelt kinalja, a legiharc lehetosegevel egyutt.

Az teny, hogy a kontent jelenleg kiabranditoan szegenyes, grafikailag es serules modellek teren pedig nagyon elmaradott.
hq_Reflected

Arról nem is beszélve, hogy az FSX-re muszáj addonokat tenni ,hogy jól nézzen ki, az viszont kinyírja a performance-t. Elég rosszul fut, talán a legrosszabb kódolású szim amit valaha kiadtak.

A harc hiánya pedig hamar unalmassá teszi.

Hiába, nincs tökéletes szim, mindegyikkel van valami gond :icon_crazy:

Azért egy B-17 sokat nyomna a latba a DCS mellett ;)
VO101_Tom

Performance terén a DCS-t sem kell félteni, bugos fos. Modern sugárhajtású gépekre tervezett láthatósági/számolási buborék miatt a horizonton túli egységeket is folyamatosan számolja, ami hatalmas akadásokat, szaggatásokat okoz még viszonylag tiszta térképen is. Ha a légvédelem rákezd, akkor meg konkrétan diavetítés nálam. Remélhetően az EDGE ezeket megoldja, mert addig tényleg csak offline vagy max néhány gépes online repkedésre alkalmas.

A BoS-t a mai napig nem tudtam megszeretni, a fejlesztését amúgy is befagyasztották, a BoM meg csak gépekben, térképben hoz újat, az alap progi változatlan marad. FM vagy a gépek paraméterezése finoman szólva is sok helyen hibás maradt, online warra nem alkalmas, a 48-as dogszerver (nemtom, még mindig 48 player a plafon?) meg annyira nem hoz lázba.
Kép
VO101_MMaister

En is megvettem a BoS-t a nagy akcijooban, de gyakorlatilag en sem hasznalom az unalmas szerverek es a fura FM miatt.
DCS szinten zenesz a Tom altal leirtak miatt. Offline repkedek vele, mostanaban az eros oldalszeles leszallasokat gyakorolgatom 109-essel jobb hijan.
Igazan elvezheto jatekra online meg mindig a CloD a nyero szerintem. Egy 100 føs ATAG szerver a csatorna felett meg mindig tud izgalmas lenni.
VO101_Tom

Ja ja. Minden hibájával együtt még mindig a CloD a legalkalmasabb a nagy, századok közötti online warokra. És azért hangulatban azokat nem veri semmi :arcadefreak:
Kép
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Ma jön az új motor!
VO101_NateDog
Kapcsolat:

A képek alapján ez nagyon jól fog kinézni!
VO101_MMaister

VO101_NateDog írta:A képek alapján ez nagyon jól fog kinézni!
Töltöm lefelé:)
VO101_NateDog
Kapcsolat:

Külön kell tölteni? Nem frissíti magát a játék?
VO101_MMaister

VO101_NateDog írta:Külön kell tölteni? Nem frissíti magát a játék?
Nem, ez meg csak open beta.
hq_Reflected

Leszedtem az open betát, de nem indul :( (nem steamen vagyok)
Untitled-1.jpg
VO101_MMaister

hq_Reflected írta:Leszedtem az open betát, de nem indul :( (nem steamen vagyok)
Untitled-1.jpg
Nekem is gondom volt vele, valami dll-t nem talalt. Felraktam a Microsoft Visual C++ 2013-at es azota mukodik rendesen. Microsoft-tol letoltheto.
hq_Reflected

Próbáltam ,de nem megy így se :(
Válasz küldése