Airsoft - Fegyverek, kiegészítések

Kép

Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom

VO101_Mortuus

Azért a 400+ fps-ekekl óvatosan. 430-tól, ugye, elég szigorú szabályozás van, és lehet, hogy ezt a határt lejjeb fogják vinni.
Normális gémeken, meg milsim jellegű játékokon mindig kronóznak már, és (nagyon helyesen) egyre komolyabban veszik ezt mindenhol. Szal óvatosan a tuninggal :)
Milsimről jut eszembe: ha akarunk valami jó squadot, akkor kéne is együtt játszani, nem? Nagyon jó játékok lesznek idén, lesznek pl. 2 napos mókák is, de a legtöbbjük meghívásos. Hálistennek kezdik kiszűrni a hülyegyerekeket. Szal jó lenne egy jó csapat...
Kép

Amit ma megtehetsz, azt holnap is.
VO101_Sanyo
Site Admin

Jaha, jó lenne egy közös csata megint. :icon_crazy:
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Kurfurst

Én a csapat és milsimmel dologgal totál egyetértek, sajnos nem igazán sikerült még megoldani lehetőség híjan az összeszokást meg a taktikát.. Asszem az egy Hürtgenen volt hogy két(!!) Puma is volt, a többiek nagyrészt az ismerősi körömből újoncok, akik közül van aki komolyan gondolná, van aki lightosabban, amolyan paintballos szórakozásnak tekinti inkább. A felállás állandóan változott, sajna így nem lehet megoldani az összeszokást, kialakítani a feladatköröket, taktikákat, visszaszorítani a szólózást és kialakítani a csapatjátékot.

Ami szerintem nagyon hiányzik az a manőverek alkalmazása. A legtöbb, ha nem az összes játékon nem láttam nagyon mást, mint hogy belebotlasz az ellenfélbe, aztán állóháború és lövik egymást, akkor is, amikor simán lehetne kerülni, oldalba-hátba kapni a másikat, mert olyan és elég nagy hozzá a terep.

Esetleg nem volna hülyeség majd szervezni valami olyasmit hogy csak pumák, és csak gyakorolni mennénk ki. Lesznek majd ilyen gyakorlójátékok hirdetve a softair.hu-n, ahol fegyverkezelést, taktikákat, ilyesmit oktatnak majd nekünk zöldfülüeknek az öreg rókák, mert azért van még mit tanulni, mégha az alapokat kezdjük elsajátítani is.

Kronózást nemtom, mondjuk nem az én fegyverem, de kronózást én inkább csak kiíráson láttam, illetve a tököli játékon Ace kronóján bemérhette a fegyverét, aki akarta.. így pedig meglehetősen komolytalan az egész kronó dolog szerintem, bár úgy nézem ebben lesz változás, elnézve a 2008-as MASZ-t. Kérdés, mennyit valósítanak meg belőle...
VO101_Mortuus

Én tulajdonkáéppen benne vagyok egy másik cspatban is. Ők szoktak bérelni placcot. 8-10 fős csapatról van szó, ők is viszonylag kezdők. Szerintem össze lehetne hozni a két társaságot "gyakorló" süsszerájokra is.
De ahhoz innen is kell legalább 1 raj...

A kronóról: igen én is azt mondom, hogy komolyabbá válik az AS egy kicsit, és rendszeres lesz az ilyen ellenőrzés. Személy szerint nagyon remélem, hogy milsim irányba megy a dolog, és hogy olyan játékok lesznek túlsúlyban a jövőben.
Kép

VO101_Karvaly

VO101_Kurfurst írta:3 M-4et és egy M-16os JG szereztem be eddig ismerősöknek. Az A1 az Vietnámi? Bár ahogy hallom gyak. ua. mint a többi, egy-két külső elem cserélve rajta és inkább csak hasonlít a viet változatra.

Nem rossz fegyók, alapból erősek, pontosak - a célzóka kivitelezése például kifejezetten tetszett - és súlyra relatíve könnyű is, nem kell cipelni, a fegyver maga kézreálló és praktikus.

Ami nem szimpi bennük :

- műanyag test, pusztán esztétikai szempontból : RANDA szürke MŰANYAG
- kicsit lötyögős elülső burkolat (ahol megfogod)
- alap M 16 nagyon hosszú (akkora mint az M 14), susnyásban, épületben szenvedés egy ekkora puska, viszont jobban is néz ki mint a kicsi karabély :)

A cső nagyon hosszú és konkrétan az egyik M-4 volt h. gyárilag kicsit görbe volt, oldalra vitt, és az irányzék állítgatásával sem lehetett kompenzálni. Nem tudom mennyire jellemző, mert 1 JG M-16 és 3 M-4 lett véve eddig ismerősi körbe, abból az egyik M-4 ilyen volt. Viszont PÜ-ben ép p ma tudtam meg hogy ugyanez az M-4 immár 425-öt visz. :D

Ha egyébként is tetszik a fegyó, a JG M-16 szériát csak ajánlani tudom, jó, erős, pontos darabok, a műanyag testet (amit ha akarsz később cserélhetsz fémtestre, nem is olyan drágán, mi pl. lefújtuk Tamiya Gunmetal modellfestékkel) és elülső borítás mozgását-ropogását leszámítva. Viszont ha Red Dotot akarsz rá rakni, kell majd egy magasító is mert egyébként belelóg az elülső irányzék. A "nagy" M 16 előnye hogy a tusába megy a (nagy) aksi, így lehet upgradeolni 9,6-os akksira (nagyobb tűzgyorsaság, illetve tuningnál kellhet).

Kösz az infokat :)
VO101_Mortuus

Rivjú a kínai L85-ről:
http://veszprem.softair.hu/armyr85.html
Kép

VO101_Tom

VO101_Mortuus írta:Rivjú a kínai L85-ről:
http://veszprem.softair.hu/armyr85.html
Máté volt (van) nagyon rákattanva erre a fegyóra. Mondjuk az M14 mellé egy jó CQB cucc nekem is kéne, kérdés, hogy ez mennyire jó...
Kép
VO101_Kurfurst

CQB-ra akkor már inkább egy JG MP 5 Navy, nem...? Az eredeti L 85 egy elég nehéz cucc, ez sem lehet könnyű ennyi fémmel, cuccok meg nem hiszem hogy nagyon vannak hozzá.. hova raknál p. Red Dotot ezen, nem látok semmi railt v ilyesmit? Bár minőségre úgy nézem nagyon ott van! :!:
VO101_Tom

Az MP5 szép meg jó, tetszik is, az a másik kiszemelt :) Azzal csak az a bajom, hogy nagyon pici. 200-as a high cap tár hozzá ehhez 450-es. Az akkuja is kicsi, nemtom meddíg bírná a játékokat. A rövid cső miatt viszont SOKKAL pontatlanabb, mint ez.

Azt viszont már Penge Borisz is megmondta, hogy "a súly a megbízhatóság jele" :D
Ami a kiegészítőket illeti, a felső hordfogantyú egy 20mm-es sínre van erősítve alapból, oda azt teszel, amit akarsz:

Kép
Kép
VO101_Mortuus

Megtapiztam ezt az L85-öt, elég tekintélyes súlya van. CQB-re én is kisebbet választanék, ha érdekelne a cqb :)
"Hamindenkötélszakad"-nak meg jó a pisztoly is...
Kép

VO101_Kurfurst

Ááá, szóval megy rá a Rail, akkor no problem. Az aksit nem tudom, milyen van benne? Az AUGban 1100es/8,4-es mini, az vígan végigbír kb. 1,5 játékot. 1500-2000 lövést biztos, lehet többet is.

A softair.hu-t olvasgatva a csőhossznak nem sok köze van a pontossághoz, (legalábbis az airsoftban), talán kicsit a használó (azaz Te) részére nehezíti meg hogy elráncigálja a fegyvert, de a ballisztikát nem nagyon befolyásolja, az inkább egy minőségi Hop up gumi, preccső kérdése.

Speciel én az AUGot nagyon szeretem CQB-ben használni, nagyon jól jön a forward grip és hosszra, súlyra kb. az L85 szintjén van, csak az utóbbin a grip hiányzik és nem is lehet rá rakni. Ízlés és pofon, de pl. az MP-5nél előny a behajtható válltámasz és a forward grip, tehetsz rá lámpát stb. No meg a súly, így akár másodlagos fegyóként is magaddal viheted az M 14 mellé, a válltámasz betolva. Az AUG meglehető Szal én úgy vagyok vele hogy elsődleges fegyvernek szívesen veszek egy AUG-ot vagy ha az jobban tetszik, L/R-85, mert fasza egy fegyver, de másodlagos/második fegyvernek, egy meglévő "nagy" puska mellé inkább egy kis kompakt, könnyű MP5.

Van 1 jó kis videó az MP 5 Navyről, jó hangja van... http://www.youtube.com/watch?v=Lj2ofSUW ... re=related

Ami durva benne, és CQB-ra nem feltétlenül áldásos, az hogy állítólag 390 fps alapból... :o

Morti, jó az a CQB, Tökölön olyan kurva jót játszottunk vegyes terep/CQB pályán hogy hihetetlen, inkább mint a bozóttúrás..! :)
VO101_Mortuus

Én is arra gondoltam, hogy 2. fegyónak súlyos darab. 1ébként cqb-ra nyilván jobbak ezek a bullpup renszerű cuccok.
Bozóttúrás Ak74-gyel rulez! :P
Kép

VO101_Kurfurst

Nem airsoftos cucc, de érdekes. G-36 kiképzési videó vicces német akkcentussal és elektropop zenei aláfestéssel.

A 3-ik különösen érdekes, mutat egy-két dolgot a 3-pontos szíj rejtelmeiről..

http://www.youtube.com/watch?v=65TyTZlp ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=zxd7JmFEj-U
http://www.youtube.com/watch?v=0nQq87YW ... re=related
VO101_Sanyo
Site Admin

VO101_Kurfurst írta:A 3-ik különösen érdekes, mutat egy-két dolgot a 3-pontos szíj rejtelmeiről..
Végre valami képi anyag a konfigolásáról. :)
"In thrust we trust!"
Kép
VO101_Kurfurst

Tom,

Mit szólnál egy kicsit turbózott AUG-hoz CQB-ra ..? http://www.youtube.com/watch?v=JbyBjbZ4zqw&

1000 fps, acél BB, gázmeghajtás, motoros tár. :D
VO101_Tom

hmm, finom :)
Kép
VO101_Karvaly

Szerintetek, a gearboxot belül lehet kenni sima gépzsírral, vagy szilikonos gépzsírral? (nem azzal a zsírral, amit direkt hozzá árulnak)

+ sima autoszilikont használni a hop-up gumihoz?
59th_Bird

Bocsánat, ha nem ide való, töröljétek:

King Arms light weight 40mmx200mm hangtompító gyári csomagolásban jutányos áron eladó, akit érdekel, küldjön pm-et. (Gyakorlatilag csak felpróbáltam a fegyverre, de "nem áll jól neki", ezért nem akarom, hogy a szekrény tetején porosodjon...)
Ez az:
http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.ph ... _Silencers" onclick="window.open(this.href);return false;
VO101_Kurfurst

Yossi,

Van egy elég jutányos áron eladó brit L85-ös itt - ha jól emlékszem te szemeztél ezzel a fegyverrel :

http://www.softair.hu/viewpost.php?p=139597" onclick="window.open(this.href);return false;
VO101_Yosser

Ennyit nem akarok kifizetni foleg hogy mostanaban nincs idom jatszani. Majd ha hazaertem Angliabol ajnlok erte 30000 HUF-t. :)
Gyopárt a Hargitáról hozzatok, a székely hősök halhatatlanok!
Válasz küldése