DCS WWII: Europe 1944
Moderátorok: VO101_Sheriff, VO101_Tom
- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Jött ma valami micropatch, végre megint kilátni a K4ből, sikerült "lemosni" az üveget.
- hq_Reflected
A Messzert még nem teszteltem ,de a Mustangban még mindig kékes az egész dekk. Ez vicc..nem igaz, hogy nem játszanak vele teszterek mielőtt kiadják? Megjavítanak 2 dolgot, elrontanak 3-at.
Ráadásul ahány update eddig kijött, mindig rosszabbul fut a 2.1 a gépemen. Erre mindig annyi a válaszuk, hogy sz@r a gépem (tény) és vegyem lejjebb ezt meg azt. De könyörgöm, nem azért panaszkodok mert általánosságban nem fut jól (pedig...), hanem azért, mert az update után drasztikusan rosszabb lett. KAtasztrófa ez a brigád komolyan mondom. Novemberben összerakok egy új gépet, de ezeket az sem biztos hogy megoldja.
Mindent csak ígérgetnek...DM? nem über AI? Multithreading? 2.5? MAJD lesz, dolgozunk rajta. Aha...pár év után egyre kevésbé hihető.
Ráadásul ahány update eddig kijött, mindig rosszabbul fut a 2.1 a gépemen. Erre mindig annyi a válaszuk, hogy sz@r a gépem (tény) és vegyem lejjebb ezt meg azt. De könyörgöm, nem azért panaszkodok mert általánosságban nem fut jól (pedig...), hanem azért, mert az update után drasztikusan rosszabb lett. KAtasztrófa ez a brigád komolyan mondom. Novemberben összerakok egy új gépet, de ezeket az sem biztos hogy megoldja.
Mindent csak ígérgetnek...DM? nem über AI? Multithreading? 2.5? MAJD lesz, dolgozunk rajta. Aha...pár év után egyre kevésbé hihető.
- VO101_Tom
Nekem az a furcsa, hogy az "világlegjobbjának" mondott DM-ről most derült ki, hogy kb 10db hitboxal dolgozott eddig, ezt is csak azért tudjuk, mert most tényleg eljutottak oda, hogy a belső részeknek is adjanak külön sérülési felületet, és megosztottak egy ilyen volt-ilyen lett screenshotot.
Nyilván, azzal semmi baj, hogy most végre megcsinálják, de ezzel elég buta módon lebuktatják magukat, hogy eddig mennyit kamuztak amikor a DM-ről volt szó.
Mondjuk amikor Normandián kipróbáltam ezt az új sérülési modellt, rálőttem egy Fókára, nekem 2 mp-re megállt az egész játék, de amilyen akadásokkal futott a térkép, ez igazán nem is volt meglepő. Nekem most perpill fent sincs Normandia a gépemen, majd visszarakom, ha készen lesz.
De semmi pánik, a katonáknak legalább animálva van a szemmozgásuk is, miközben trappolnak át a mezőn, látszik, hogy legalább a lényeges dolgokra tényleg odafigyelnek
Nyilván, azzal semmi baj, hogy most végre megcsinálják, de ezzel elég buta módon lebuktatják magukat, hogy eddig mennyit kamuztak amikor a DM-ről volt szó.
Mondjuk amikor Normandián kipróbáltam ezt az új sérülési modellt, rálőttem egy Fókára, nekem 2 mp-re megállt az egész játék, de amilyen akadásokkal futott a térkép, ez igazán nem is volt meglepő. Nekem most perpill fent sincs Normandia a gépemen, majd visszarakom, ha készen lesz.
De semmi pánik, a katonáknak legalább animálva van a szemmozgásuk is, miközben trappolnak át a mezőn, látszik, hogy legalább a lényeges dolgokra tényleg odafigyelnek

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Volt rudder sérülésem, lőtték el a proppitch automatikát is, ezek eddig nem voltak szerintem. Akadás nálam nincs, olyan viszont van hogy megáll és kifagy. Eddig ez sem volt.
- hq_Reflected
Komolyan mondom mindjárt felrakom újra a CloD-ot, csak már kicsit herótom van a BoB scenáriótól 
- VO101_Tom
Őszintén? Nekem is
De ezen a DCS Normandy map sem segít sokat 
Na majd Tobruk, lesznek ott tengeri és szárazföldi csaták, sokkal változatosabb feladatok és célpontok.
Na majd Tobruk, lesznek ott tengeri és szárazföldi csaták, sokkal változatosabb feladatok és célpontok.

- VO101_Tom
Nem volt ilyen, ezek újak. Nálam akkor akadt amikor 30-assal telibe lőttem a gépet, és gondolom mindegyik hitboxuk akkor kezdett visítani, hogy eltalálták, a szerencsétlen DM meg számolni kezdte, hogy akkor mi ment tönkre? Hát, a 30-astól sok mindenVO101_NateDog írta:Volt rudder sérülésem, lőtték el a proppitch automatikát is, ezek eddig nem voltak szerintem. Akadás nálam nincs, olyan viszont van hogy megáll és kifagy. Eddig ez sem volt.

- hq_Reflected
Az a baj, hogy itt is azt a tipikus orosz fejlesztői hozzáállást látom, mint a BoS-nál. Minden szép és jó, ne ócsárold, klönben is dolgozunk rajta, 2 hét múlva kint lesz. Mindez kombinálva egy olyan fejlesztési tempóval, hogy az eredeti gépeket gyorsabban fejlesztették, mint ezeket. (Hornet 2010-2017, és még nincs kint).
Kicsit félek az új DM-től. Normandiából kiindulva dolgoznak rajta 3 évig még, majd egy évre szétszedik vele a játékot, mert a kód túl komplikált és mnidenkinek szaggatni fog.
Kicsit félek az új DM-től. Normandiából kiindulva dolgoznak rajta 3 évig még, majd egy évre szétszedik vele a játékot, mert a kód túl komplikált és mnidenkinek szaggatni fog.
- VO101_Tom
Csak hogy kicsit fényezzem a konkurenciát, nemrég elkezdtem tesztelni a clod belsős 4.5 alphát, default (medium) grafikai beállításokkal Le Havre fölött (Francia oldalon az a térkép leg erőforrás-igényesebb része) 400 fps
Új DirectX 11-et kapott, ez "kicsit" rásegített a sebességre. Minden ultrán, még extended cloud-ok is, akkor sem esett 150 alá. Oké, quick mission üres térképpel, de ugyanilyen körülmények közt teszteltem anno DCS 2.1-et is, quick mission üres térképpel, 1-2 gép volt mellettem, azokat lövöldöztem csak. És akadt, recegett, egyáltalán nem futott simán (és nem is volt maxon a grafika, ráadásul 1080HD-ben mint clodban. 4K közelében sem voltam).

- hq_Reflected
Azta...ez mikor jön ki?
- VO101_Tom
Nemsokára. Pontos dátum még nincs, de már tesztelgetjük a véglegesnek szánt modulokat.

- VO101_MMaister
Lesz esetleg VR tamogatas ?VO101_Tom írta:Nemsokára. Pontos dátum még nincs, de már tesztelgetjük a véglegesnek szánt modulokat.
- VO101_Tom
Igen, már készen van a VR támogatás, alphában már tesztelni is lehet, többek közt ezért lett a DX11 is belerakva.
Viszont azt tudni kell, hogy anno Luthierék elcsaltak nagyon sok mindent a kabinban, 3D modellezésben használt camera projection módszerrel, ami gyakorlatilag egy szépen, high polyban kidolgozott 3D object képét vetíti rá egy ugyanabból a nézőpontból odarakott extrém low poly objektumra, és ezzel generálja a textúrát az UV-re. Ez anno nagyon jót tett a poligon limitnek, és még 6DOF-nál sem zavaró, mert annyira a pilóta úgysem mozog, hogy perspektíva változás (pontosabban annak hiánya) nagyon feltűnő legyen. Ha tudod, hogy mit nézz, akkor igen, látszik, hogy a kabinban nagyon sok minden nem 3D, csak odarakott kép egy 3D modellről. Ennek a VR-nál annyi hatása lesz, hogy a térérzet ugyan megmarad, ami a kabinon kívül van, az teljesen jó is lesz, viszont kabinon belül azonnal lebuknak ezek a csalások. (Jönnek majd az átépített kabinok, de ez nem TF5.0-ban lesz, mert elég sok elemet kell újjáépíteni).
Viszont azt tudni kell, hogy anno Luthierék elcsaltak nagyon sok mindent a kabinban, 3D modellezésben használt camera projection módszerrel, ami gyakorlatilag egy szépen, high polyban kidolgozott 3D object képét vetíti rá egy ugyanabból a nézőpontból odarakott extrém low poly objektumra, és ezzel generálja a textúrát az UV-re. Ez anno nagyon jót tett a poligon limitnek, és még 6DOF-nál sem zavaró, mert annyira a pilóta úgysem mozog, hogy perspektíva változás (pontosabban annak hiánya) nagyon feltűnő legyen. Ha tudod, hogy mit nézz, akkor igen, látszik, hogy a kabinban nagyon sok minden nem 3D, csak odarakott kép egy 3D modellről. Ennek a VR-nál annyi hatása lesz, hogy a térérzet ugyan megmarad, ami a kabinon kívül van, az teljesen jó is lesz, viszont kabinon belül azonnal lebuknak ezek a csalások. (Jönnek majd az átépített kabinok, de ez nem TF5.0-ban lesz, mert elég sok elemet kell újjáépíteni).

- VO101_Tom
Most olvasom, a VEAO-sok hivatalosan is elhagyják a DCS-t.
Hawk-ot befejezik, hogy beta állapotból befejezett modullá váljon, és támogatást is ellátják a jövőben.
P-40 fejlesztését folytatják, de már nem prioritás náluk. Talán egyszer majd befejezik.
Minden más modul fejlesztését leállítják.
Hawk-ot befejezik, hogy beta állapotból befejezett modullá váljon, és támogatást is ellátják a jövőben.
P-40 fejlesztését folytatják, de már nem prioritás náluk. Talán egyszer majd befejezik.
Minden más modul fejlesztését leállítják.

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Tegnapi esti dogfight Burning Skies serveren. A gépek láthatósága szerintem pozitív irányba változott. A bal csűrőt is lekapják rólam, szerintem ez a sérülés is új.
- hq_Reflected
Csináltam DCS-re "gigabevetéseket" minden WWII gépre. A lényeg az ,hogy vagy a levegőben, vagy a földön kezdesz, és utána választod ki a rádió menüből F10-zel ,hogy milyen bevetést szeretnél repülni. Elfogás, szabad vadászat, alacsonytámadás, stb... És ha legközelebb újra ugyanazt választod, valószínűleg más lesz a szenárió, mert randomizálva van az ellenség száma/ helye/ típusa/ ügyessége. Vannak benne "Voice actorok" is egyedi rádiózásokkal, ileltve a rádió csatornákat váltva helyi zenés műsorokat is hallgathattok hazafelé (még az "Egy nap a világ" is elhangzik
)
109:
https://www.digitalcombatsimulator.com/ ... s/2855571/
190:
https://www.digitalcombatsimulator.com/ ... s/2855574/
Spitfire:
https://www.digitalcombatsimulator.com/ ... s/2855576/
Mustang:
https://www.digitalcombatsimulator.com/ ... s/2855577/

109:
https://www.digitalcombatsimulator.com/ ... s/2855571/
190:
https://www.digitalcombatsimulator.com/ ... s/2855574/
Spitfire:
https://www.digitalcombatsimulator.com/ ... s/2855576/
Mustang:
https://www.digitalcombatsimulator.com/ ... s/2855577/

- VO101_NateDog
- Kapcsolat:
Gyakorolásnak hostolnék 1vs1-et , de nem tudom a missiont megcsinálni a szerkesztőben (nem lehet betallózni, nincs ott, hiába van elmentve,) lehet az a baj hogy nekem a spit meg p51 nincs meg. Csinálnál nekem egy 1vs1 missiont? 2000 m-en szintben, szembe induljanak a gépek. Briefinget majd írok hozzá.
-
Sakkay
Reflected
Hú ez jól hangzik, ugyanoda kell rakni mint a normál dcs-missziókat?
Hú ez jól hangzik, ugyanoda kell rakni mint a normál dcs-missziókat?
- VO101_Tom
A gépkiosztás nem gond, minden választható gépet betehetsz kliensnek, akkor is ha neked nincs meg.VO101_NateDog írta:Gyakorolásnak hostolnék 1vs1-et , de nem tudom a missiont megcsinálni a szerkesztőben (nem lehet betallózni, nincs ott, hiába van elmentve,) lehet az a baj hogy nekem a spit meg p51 nincs meg. Csinálnál nekem egy 1vs1 missiont? 2000 m-en szintben, szembe induljanak a gépek. Briefinget majd írok hozzá.
Így látatlanba nekem inkább a verziószám gyanús, nem 1.6 missiont akarsz véletlen Normandiába tölteni?

- hq_Reflected
Milyen gép vs milyen gép? SP vagy Multiplayer? föld, vagy víz fölött legyen?VO101_NateDog írta:Gyakorolásnak hostolnék 1vs1-et , de nem tudom a missiont megcsinálni a szerkesztőben (nem lehet betallózni, nincs ott, hiába van elmentve,) lehet az a baj hogy nekem a spit meg p51 nincs meg. Csinálnál nekem egy 1vs1 missiont? 2000 m-en szintben, szembe induljanak a gépek. Briefinget majd írok hozzá.