Közben kicsit nyomtuk mostanában, úgy 50 óra után szerintem kijelenthető, hogy a játék nagyon jó, szvsz a legjobb tank szimulátor. Jó a ballisztika, élethűen mozognak a tankok. Unlockoltam közben a Tigrist, sikerült is fellökni tolatás közben egy szerencsétlen mögöttem kóricáló féllánctalpas légv. gá-t. Megpróbáltam lendületből talpra állítani de sajnos csak eltaposni sikerült.
A grindelés nem vészes, kb. a Tigrisnél kezd el lelassulni, de nem bántó mert a csaták nagyon élvezetesek. Aki akarja pár ezer forintért jelentősen felgyorsíthatja. de most jött egy haverom akit felhúztunk, közben elkezdtem unlockolni az orosz ágat is, ott is sikerült eljutni az első KV/T-34-ig. Az alacsony szintű orosz ág sokkal élvezetesebb, mint a német, a papírmasé BT-7 rulz.
Időközben volt néhány fejlesztés:
-van
killcam, ami mutatja hogy a páncélt átütő lőszer hol ment be és milyen modulokat, legénységet nyírt ki, ami rohadt jól néz ki és tanulságos is (mivel nincs hp rendszer, nem túl intuitív rájönni hogy miért fekszel meg egyetlen találattól, a szembejövőt hiába lövöd át negyedszerre.
-
meg lehet nézni a garázsban az adott harckocsi páncélját minden ponton (+kiírja, hogy különböző szögből milyen effektiv páncélvastagságnak felel meg, pl. egy 45 fokban beállított Tigerrel vagy T-34-el szépen lehet szopatni az ellenfelet), valamint ugyanígy kérhető röntgenrajz a kezelők, lőszer, üzemanyag elhelyezkedéséről
-
jópár új térkép, az arcade jellegű kis, dimbes-dombos, fedezékes pályákon túl már van 3-4 reális, nagy léptékű map, nagy nyílt tereppel, ami inkább a német hk-nak kedvez, plusz egy általam rendkívül kedvelt városi map is, egy lengyel kisváros.
-már nem eresztik össze a repcsiket és a hk-at korlátlanul, ami üdvözítő mert a behozott repülők eléggé megkeserítették az ember életét, kissé játszhatatlan lett a folyamatos lebombázások miatt. Most helyette egy kissé CoD-os, de jól működő megoldás van, pár kill után behozhatsz egy bombázót vagy csatagépet, ami egy eventet csinál és mind a két oldal behozhat elfogni/kísérni 1-2 vadászt. A repcsik random típusok, ha jól vettem észre, és kb. 30-40 másodpercig vannak meg, azaz egy két rácsapás erejéig.
-módosították a hk-t Tier/Battle Rating (gyak. team balance) rendszerét, ami a háború közepi német hk-nak most kicsit kedvezőbb lett, magasabb Tieren viszont az oroszoknak kedvez, mivel lényegében 2 vh utáni tervezésű hk-at kezdhetnek behozni, a németeknél meg nincs igazán ilyen, az igazán durva 2 vh-s páncélosaik (Jagdtiger, Ferdinand, Tiger II / 105 milis ágyúval) kénytelenek velük szembennézni. Prototípusok a 105-ös Tigeren kívül továbbra sincsenek és remélem nem is lesznek.
Már a látóhatáron vannak hull-down pozícióban a jenki tankok, ott is kb. hasonló lesz a helyzet, mint az orosz lineuppal, úgy látszik lesz M2, M16 AA, Sherman, M41 Walker Bulldog, M103 és még persze sokan mások (gondolom M26 Pershing, M47, M48, Chaffe, Stuart, Grant is biztos befutók, ahogy a Tank Destroyer M10, M18, M36 is).