Pumaszállás

Pumaszállás

szerda, 10 október 2012 19:31

Fórumok, hasznos linkek

Gyakran használt fórumaink:

VO101 fórum
kategoria fejlec pumaforum

VO101 sg.hu archívum
kategoria fejlec regipuma

Il-2 sg.hu fórum
sghu

1C Game Studio official forum
kategoria fejlec il2sturmovik-1cgs

1C official forum
1c

Hasznos linkek:


 • Hafner Deutsche Luftfahrttechnik 1928 - 1945 - Rengeteg eredeti gépkönyv, műszaki leírás vásárolható meg ezen az oldalon (német)
 • German Luftwaffe.com - Rengeteg eredeti gépkönyv, műszaki leírás tölthető le az oldalról. Egy ideje fizetős lett, de megéri.
 • Luftarchiv.de - A német Luftwafféról szóló, részletes, átfogó oldal (német)
 • The 109 Lair - A Bf 109 típusváltozatairól, műszaki berendezéseiről összefoglaló oldal

 • Avialogs.com - repüléssel, repülőgépekkel kapcsolatos oldal, letölthető eredeti gépkönyvek
 • Airpages.ru - második világháborús repülőgépek felszerelésévvel, műszaki adataival foglalkozó oldal
 • Luftwaffe Resource Center - Német Légierő repülőgépeinek felszerelése, műszaki adatok, történelmi információk
 • Warbird Resource Group - összefoglaló oldal a második világháborús repülőgépekről (angol)
 • WW2 Aircraft.net - magas színvonalú fórum, rengeteg anyaggal a második világháborús repülésről (angol)
 • WW2 Aircraft Performance.com - Második világháborús repülőgépek teljesítményadatai (angol)


 • Aces of WW2 - rendkívül részletes összefoglaló a második világháború ász pilótáiról, nemzetek szerint csoportosítva
 • A vision of Britain - eredeti, második világháborús angol térképek, melyek úgy vannak összeállítva, hogy teljes világtérképet adjanak ki
 • sliderulersite - a DR2 DR3 mellett több más számolótárcsáról szóló oldalszerda, 10 október 2012 19:27

Cikkek, írások

Cikkek, írások


A pumaszállás ma


Vers a Pumákhoz


Rendfokozatok

szerda, 10 október 2012 19:15

VO101 menü

A VO101 Virtuális Puma története

A Virtuális Puma Osztályt 1999-ben alapította néhány European Air War-t online művelő magyar játékos azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy elsősorban a második világháborút feldolgozó szimulátorokkal küzdő hazai csapatot. A névválasztásnál természetesen rögtön a 101. Honi "Puma" Vadászrepülő Osztály neve jött szóba (ennek a rövidítése a VO101), azé az alakulaté, mely 1944-45 során a magyar légteret védte az amerikai és orosz légierővel szemben. A csapat élete 2001-ben, az IL-2 Sturmovik szimulátor megjelenésével pezsdült fel igazán. Mivel ez a játék a Magyar Királyi Honvéd Légierő harcait is feldolgozza, ezért rendkívül sok hazai szimulátorost vonzott, akik közül egyre több talált rá a VO101-re. Mára már közel 30 tagja van az osztálynak. Van köztük pilóta, hegedűművész, sofőr, fordító közgazdász, mérnök. A tagok teljesítményük alapján történelmileg hiteles rangokat, beosztásokat és kitüntetéseket kapnak, de persze nem vagyunk katonai alakulat, csak egy baráti társaság. Jelenleg az IL-2 Sturmovik Cliffs of Dover szimulátorral játszunk. A VO101 online háborúkban is szerepelt szép sikerekkel, természetesen legtöbbet az egykori Magyar Királyi Honvéd Légierőnél is használt gépek, főleg a Messerschmitt Bf 109 kabinjában küzdünk a vörös és ami vadászok ellen. A csapat minden tagja teljes realizmuson és igen magas szinten repül a játékkal, rendszeresen gyakorolunk, hogy minél előrébb jussunk a nehéz nemzetközi mezőnyben. Az osztály mára már jóval többé vált, mint egy egyszerű netes "játszós" csapat. Felvettük és ápoljuk a kapcsolatot a háborús veterán és a jelenlegi Pumákkal is. Rendszeresen szervezünk összejöveteleket velük, repüléseket a valódi égen, repülős programokat és persze nagy sörözéseket. Ami még büszkeséggel tölt el minket, hogy a Forgotten Battles magyar érdekeltségű részeinek fejlesztésében aktívan résztvettünk. (rádiózás, hadjáratok, alakulatok stb.)

Elérhetőségünk, ha fel kívánják venni velünk a kapcsolatot: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

VO101 története
kategoria fejlec vo101-tortenete ures


VO101 pilótái
kategoria fejlec vo101 pilotak ures

VO101 eredményei
kategoria fejlec vo101 eredmenyek ures


VO101 szabályzata
kategoria fejlec vo101-szabalyzat ures

szerda, 10 október 2012 19:05

pumasqn.hu

Kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis "Puma" Harcászati Repülőszázadát képviselő Puma Egyesület


kategoria fejlec puma egyesulet

A PUMA Egyesületet 1992-ben alapították Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 1. PUMA harcászati repülőszázad tagjai.
"Elsődleges célunk az egykori Magyar Királyi Honvéd Légierő nemes hagyományainak ápolása. Első alkalommal 2005. május 6-án hívta össze a repülő embereket Hegedűs "Gege" Ernő alezredes, a Puma Egyesület elnöke, hogy repülőtúra keretében emlékezzenek meg a II. világháború európai csatáinak befejezésének hatvanadik évfordulójára. Rendszerint minden év májusának utolsó szombatján rendezzük meg emléktúránkat. Az emléktúrán Jakabszállásról kiindulva olyan településeket látogatunk meg, ahol elesett Puma pilóták nyugszanak temetőben, vagy Puma egység állomáshelyei voltak. A túra alkalmával együtt repülnek a veterán és az aktív vadászrepülők, akik a Puma században szolgáltak, szolgálnak illetve a civil repülős barátaink. Az emléktúra hagyományteremtő céllal jött létre. Első két évben Pécs-Pogány az utóbbi alkalmakkor pedig Jakabszállás repülőtere adott otthont az emléktúrának.

Rendezvényünket minden évben nagy médiaérdeklődés segíti, illetve kíséri.

puma logo nagy
2. oldal / 2