Rotter Lajos Vándordíj 2011
 

Repülési terv 2011 letöltés!

 

 


1. kép
 

1. Repülés indítása, beálllítások

Letöltés után a Rotter-Kupa-2011 FPL.file-t változatlan formában be kell másolni a ProgramFiles/Condor/FlightPlanes/User mappába. Ezután lehet indítani a programot. Itt a Free flight (Szabad repülés) gombjának megnyomása után jelenik meg a Flight planner (Repülés tervező) panel. Ezen alul, balról-jobbra a második lehetőséget kell választanunk, a Load (Betöltés)gombot. Itt egy kisebb panel jelenik meg, ami a gépünkön tárolt összes repülési tervet megmutatja. Ugyan itt vannak tárolva a már lerepült és elmentett feladatok FTR és IGC file-i is. Ezen a panelen a felső sorban balról jobbra szintén a második lehetőséget választva, a User flightplans (Felhasználói tervek) megnyomása után a baloldali nagyobb ablakban megjelennek az elmentett repülési tervek. Itt a Rotter-Kupa-2011.fpl-t kell választani és alul az OK gombot megnyomni. Ekkor jelenik meg az 1. képen látható panel a térképpel.
Miután megtervezted a feladatot és a repülés megkezdése előtt a Save (Mentés) gomb megnyomásával mentsd el a repülési terved! Oly módon mentsed, hogy a Rotter-Kupa-2011.fpl elé írd be a géped farokjelét, folyamatos karakterekkel. (pl.:V8-Rotter-Kupa-2011.fpl) Ez azért szükséges, hogy versenyedet értékelni tudjuk. Leadás napján csatolnod kell, az FTR és IGC fájlokkal együtt!


2. kép
 

2. Időjárás

Az időjárást a 2. képen látható panelről olvashatjátok le. Ennek beállításánál Magyarország picit átlagon felüli ritka időjárását vettük figyelembe.
A felhőalap mértéke is ezt tükrözi. Az előzetes tesztelések során már 11:00-kor voltak emelések, és még 18:00 órakor is voltak itt ott felhőpamacsok. Gyakorlottabb pilóták számára feltűnik, hogy helyenként talán átlagon felülinek is mondható az időjárás. Ezzel csak azt szeretnénk elérni, hogy kevésbé gyakorlott barátaink is élvezzék a repülés minden percét, ha már hosszú órákat töltenek a gép előtt.
A tavalyi időjáráshoz képest idén azért vannak változások, (alacsonyabb felhőalap, szélirány déli, erős tág emelések, erős aktivitással, valamint minden változékonyság közepes) ezzel is ösztönözve mindenkit a repülésre. A feladat tervezésekor, ügyelj arra, hogy az időjárást egy picit se módosítsd. Szándékos módosítás is érvényteleníti a pályázatodat.


3. kép
 

3. Indulás

Az indulási vonalat 13:00' előtt nem lehet átrepülni!
A csatlakozási időn lehet módosítani, lehet próbálkozni, magasságot nyerni, próba indulásokat végezni, de indulni csak 13:00-kor lehet maximum 1000m magasan. Induláskor zöldre vált a szektor, és a bal alsó sarokban is kijelzi a helyes startolásod. Ha szervert nyitsz és úgy repülöd le, akkor a csatlakozási időt is figyelembe kell venni, mert az ablak nyitási idő csak a csatlakozási idő leteltével kezd el visszaszámolni. Ebben az esetben lehet az időbeállításokon picit korrigálni. (Pl.:Ha 13:00-kor tervezel indulni, és az ablak nyitás 20 percre, a szerver ablakban a csatlakozás 10 percre van állítva akkor a kezdést 12:30-ra kell állítani, akkor az ablak pontban 13:00-kor nyit.)
Ha az indulás 13:00' előtt történik akkor a pályázat úgyszintén érvénytelen.
 

 

 

 

 

 

 

 

4. kép

4. Mentés

A repülési file-okat a géped farokjelével vagy a saját neveddel ellátva kell elmentened, repülés után erről ne feledkezz meg! A játékból való kilépéskor megjelenik egy panel. Ezen először a SaveFlightTrack-ot (Repülési nyomvonal mentése) kell választani. Ez egy új panelt hozz fel, ahol a kisablakba be kell írni a farokjeled és/vagy a neved, majd megnyomni az OK gombot. Ezután meg kell nyitni a Analyse flight-t. (Repülés elemzés) Itt van lehetőséged végignézni és elmenteni IGC formátumban is a repülésedet. Alul, balról-jobba a második gomb az IGC-export. Itt hasonló módon -mint a flight track mentésénél-, a kis ablakba beírod az adatokat és az OK gombbal elmented azt. Véletlenül nem sikerül elmenteni a LastTrack.frt-ből még lehet újabb nevesített .ftr és .igc mentést végezni.

 

6. Pályázatok leadása

A pályázatokat kizárólag e-mailben tudjuk elfogadni az előző oldalon leirt e-mail címen. Mindenki csak a legjobb eredményét küldje el. A pályázat tartalma: 1db. IGC, 1db. FTR, és 1 db. FPL file kell, hogy legyen. (Megnevezés: farokjel-Rotter-Kupa-2011-kiterjesztés pl.: V8-Rotter-Kupa-2011.igc .ftr .fpl) Küldhetsz még képernyő fotókat is, az érdekes, izgalmas szituációkról, de nem kötelező Van rá mód, akkot tömörítve *.zip-ben küld el csatolt fájlként.

Fontos!
A feladat szerkesztést csak ilyen módon teheted meg, az időjárási paraméterek nem változhatnak. Az időjárás legcsekélyebb és nem szándékos  megváltoztatása is a versenyből való kizárással jár
! Az új task beállításánál nagyon ügyelj arra, hogy a felszálláson és leszálláson kívül CSAK 3 fordulópont szerepelhet, és ezeket a  fordulópontokat csak egyszer használhatod! A fordulópontok egymáshoz közti minimum távolsága 10 km lehet!
A felhőrepülés tilos! Ezért 60 büntető pont jár percenként. De mivel a repülések során mégis előfordulhatnak beemelkedések, ezért az egész távon 1 perc, azaz CSAK 60 büntető pont gyűjthető be. A tiltott szektorok megsértése MÁSODPERCENKÉNT! 200 büntető pontot ér. Tehát azonnal a maximális begyűjthető mennyiség, ezért a tiltott vagy korlátozott szektorok környékén körültekintően  és nagy figyelemmel kell repülni.

Figyelem!!! Elfogadni csak 2012. január 21. 16:00, és 22:00 óra között érkezett sikeresen befejezett pályázatokat tudjuk! Senki ne küldje el hamarabbi időpontban.

Kérdéseiteket a fórumon, a TS-en, vagy e-mailben tehetitek fel. Mindenkinek eredményes versenyzést kívánunk!

Condor Hungary Team

 

Vissza a főoldalra, klikk ide!

 


Az oldalon elhelyezett tartalom máshol történő felhasználása csak a szerző engedélyével lehetséges.
Kapcsolatfelvétel: Fórum; e-mail: VO101_Tom; Toto;
(c) 2007-2009