Rotter Lajos Vándordíj 2011
 
 
 

Mint ismeretes, annak emlékére, hogy Rotter Lajos (Rotter Lajos rövid életrajza itt olvasható.) 1936 augusztus 12.-én 326,5 km-es céltávjával Világrekordot repült, a család vándordíjat alapított. Hagyományt folytatva idén már negyedik alkalommal a virtuális égbolton is meg szervezzük ezt a szép emlékű versenyt.
A díjra itt is mint a valós repülésben pályázni kell. Igyekszünk a Condor keretei közé szorítva, de azért az eredeti pályázati kiíráshoz  a leghasonlóbb módon lebonyolítani és kiértékelni a pályázatokat.

Valós repülésben használatos fontosabb korlátozott és tiltott légterek ugyanúgy bent maradtak mint a tavalyi évben. Ezeknek a megsértése a pályázat érvénytelenítését eredményezi! (a képre kattintva nagyban is láthatóak a tiltott illetve korlátozott légterek) Ezért fontos az útvonal körültekintő megtervezése, és érkezési repülőtér  megválasztása.

A díjak és a díjátadás a tavalyi módon fog történni. Az első hat legjobb teljesítményt benyújtó pilóta ara
ny színű oklevelet fog kapni. Az összes többi pályázó kék színű oklevelet kap, melyen helyezés nem lesz csak az általuk teljesített távolság. Ezen felül az első helyezet kapja meg a dísztálat melyre a neve és a teljesítménye is fel lesz vésve. Mivel ez egy vándordíj ezért a nyertes csak egy évig őrizheti azt.
A díjátadás. A vándordíj az MRSZ éves évértékelő és díjátadó ünnepségén kerül átadásra a nyertesnek. Igazán nagy megtiszteltetés volt, hogy ilyen ünnepélyes körülmények közt indíthattuk útjára a Virtuális Rotter kupát évekkel ezelőtt. Ezzel egy komoly lépést tehettünk a szimulátoros repülés megismertetése felé.  Reméljük sikerült hagyományt teremtenünk és ezután is minden évben kiírhatjuk a pályázatot.

Szabályrendszerében teljesen megegyezően igazodni szeretnénk az eredeti kiíráshoz. 
Az eredeti díj feltételeit a család az alábbiakban fogalmazta meg:

"A díjat minden évben az a Magyar állampolgár kapja meg, aki Magyarország területén található repülőtérről kiindulva, az FAI mindenkori Koszorú feladatokra vonatkozó szabályzata szerinti leghosszabb befejezett céltávját repüli, amely legalább 326,5 km, vagy azt meghaladó távolság.  A pilóta vállalja, hogy a díjat Magyarország területéről nem viszi ki, és a díj megőrzéséért teljes anyagi felelősséget vállal a következő évi átadásig.
Fentiek szerint a díjra pályázni lehet minden olyan befejezett távrepüléssel, mely Magyarország területéről indult, előre deklarált indulási és érkezési pontot tartalmaz, melyek nem kell, hogy azonosak legyenek, továbbá maximum 3 előre meghatározott és adott sorrendben megrepült fordulóponttal rendelkezik. Az indulási és érkezési pontok közötti max. 1000 m-es szintkülönbség előírás, de a Vizsgaszabályzatban írt korrekció alkalmazható.  A táv minimális (korrigált) hossza 326,5 km.
Az itt nem szabályozott feltételeket a 2011-ben érvényes "Vizsgaszabályzat" tartalmazza. A pályázathoz a 2011-es "FAI Jelvények és Diplomák Szabályzat"-ban előírt dokumentumokat kell csatolni az MRSZ szám feltüntetésével, mellékelni kell az eredeti IGC file-t adathordozón, vagy fotózás esetén a vágatlan filmet, továbbá nyilatkozni kell arról, hogy a család által fent írt feltételeket a pályázó elfogadja. Már korábban értékelésre leadott dokumentáció esetén elég az egyértelmű azonosításhoz szükséges adatok megadása." 

CONDOR SZABÁLYOK 2011

-Az indulási reptér mindenkinek Kaposújlak!
Idén is olyan egyszerűek a feltételek mint tavaly. Készült egy jelképes alap útvonal, melyet a betöltés után azonnal megláttok.
-A fordulópontokra és a célra kattintva oda tologatjátok, ahová jólesik.
-A cél helyét mindenki maga határozza meg, mindenképp valamelyik repülőtér legyen.

-Szektorok nagysága és szögei, minden be van állítva, ezek szerkesztésével nem kell bajlódnia senkinek.

Fontos!
- Repülési terület, Hungary (1.00)
- Dátum, 2011. július 21.
- Induló repülőtér Kaposújlak, szektor 180fok, sugár 3000m, indulási  maximum magasság 1000m!
- Fordulópontok szektorai 90 fokosak, sugaraik 3000m.
- Célszektor ugyancsak 180fok sugara csak 500m, valamelyik repülőtéren!
- Indulás legkorábbi időpontja 13h:00'!
- A ford. pontok bárhová helyezhetőek.
- Két egymás után lévő pont között nem lehet kevesebb 10km-nél.
- Maximum 3 db. fordulópont érintése lehetséges.
- Magasságok QNH-ban értendőek, ne tekerd vissza a magasságmérőt induláskor!
- A kijelölt célszektorba, repülőtérre beérkezni mindenképpen.

1. Betöltitek a Rotter-Kupa-2011.fpl fájlt.
2. Fenti szabályok betartásával eltoljátok tetszés szerint a fordulópontokat és a célt.
3. Létrehozott feladatot lementitek. (Pl.:V8-Rotter-kupa-2011-550km.FPL)
4. Sikeresen lerepült feladatot mentitek .FTR és .IGC fájlban is.
5. A pályázat benyújtásához az IGC-file mellett, csatolni kell
    az eredeti FTR (flight track) file-t, és az FPL(flight plane) file-t is.

Ezektől eltérni nem lehet! 

A Condor sajátságai miatt némi korrekcióra azért szükség van.  A repülést mindenki egyénileg "offline", vagy közös szervert indítva "online" módon hajthatja végre. Ha véletlenül azonos távolsági teljesítmény születne, akkor a jobb időeredményt elérő versenyző lesz a nyertes. Nem kötelező, de csatolható képernyő fotó is a későbbi képes beszámolóhoz.

Időjárás:
 
A tavalyi időjáráshoz képest idén azért vannak változások. Későbbi indulás, alacsonyabb felhőalap, szélirány déli, erős tág emelések közepes változékonysággal. Erős aktivitással kell számolni, valamint minden változékonyság közepes) ezzel is ösztönözve mindenkit a repülésre. A feladtat tervezésekor, ügyelj arra, hogy az időjárást egy picit se módosítsd. Szándékos módosítás is érvényteleníti a pályázatodat.

A fentieken kívül bárminemű módosítás a pályázatod figyelmen kívül hagyását vonja maga után. Az itt nem említett szabályzatok megegyeznek a Rotter vándordíj mindenkori alapszabályzatával.

Észrevehettétek, hogy ebben az évben a leghamarabbi 13:00 indulással valószínűleg kevesebb repült idő, és km megtételére lesz lehetőség. Bár ki tudja, izgalmas lesz így is. Talán népszerűbb, és még több pályázat érkezik be a leadás napján. A résztvevők számoljanak minimális, úgymond nevezési díjjal Kb.1000-1500-ft, amely közös hozzájárulással fedezi majd a győztes nevének teljesítményének a gravírozását, oklevelek nyomtatását, postázásukat. Utalások január hónapban esedékesek majd, számlaszám később kerül nyilvánosság elé. Ezt mindenki vegye tudomásul, sajnos semmi nincs ingyen. Győztesnek, kötelező a díjátadón való megjelenés.

A következő oldalon megtalálható a feladat, az időjárási és egyéb tervezési beállítások tavalyihoz hasonlóan.
Hivatalos indulás: 2011. július 21.
Leadási határidő: 2012. január 21. szombat 16-22 óra közt.

Az ettől eltérő időpontban érkező pályázatokat sem tudjuk elfogadni!

A pályázatokat e-mailben küldhetitek csak a fent leírt időben.

Hároméves tapasztalattal a hátunk mögött, igyekeztünk idén egy kicsit még izgalmasabbá a valódi verseny repülésekhez hasonlatosabbá tenni ezt a versenyt.

Mindenkinek sok sikert kívánunk!

Condor Hungary Team

 

FPL letöltés,beálítások,tovább - klikk ide!

 


Az oldalon elhelyezett tartalom máshol történő felhasználása csak a szerző engedélyével lehetséges.
Kapcsolatfelvétel: Fórum; e-mail: VO101_Tom; Toto;
(c) 2007-2009